Poet of Fall

‘Wartawan Maut Ditendang Bintang Cemerlang’

Posted in Life by vien88 on March 17, 2009

Ntah brapa minggu dah aku abandon Poet of Fall. D:

Maaf kerana lama tak update. Tapi apa sangat la blog aku ni…. tak baca pon takpe. Bukan ada info penting pon :P.

Aku terlalu busy. Ada free time pon internet connection cam sucky.

Sebenarnye ada benda lagi serious nak tulis…ada review nak tulis. Banyak draf disediakan… Tapi sebab kekurangan free time, aku biar pending pending lar. Oleh itu izinkan aku entertain anda dengan Mastika Parody aku. Why Mastika? cos my lecturer kat matrics dulu suka sebut “Mati masuk Mastika” yang membawa maksud tersirat ‘mati dengan cara yang aneh‘.

“Wartawan Maut Ditendang Selebriti Cemerlang”

seorang wartawan dari majalah GOSSIP YOU meninggal dunia akibat ditendang oleh seorang bintang anugerah cemerlang. Mangsa dijumpai menonggeng di tepi jalan namun pihak polis gagal mencari saksi bagi kejadian tersebut

Punca kematian diketahui daripada bekas tapak kasut Asadi yang sudah haus yang tertampal di muka si mati. Beberapa minit kemudian, datangnya seorang pelajar ‘cemerlang’ dari Sekolah Jalan Tiga (merupakan sekolah tepi jalan sahaja, kerana pihak sekolah tidak mempunyai idea untuk namakan sekolah tersebut) yang mengakui dengan bangganya bahawa dia yang membunuh mangsa itu
“Dia terlalu mendesak saya. Itu hak saya untuk tidak memberi maklumat peribadi!” katanya. Penduduk di kawasan perumahan itu setuju dengan pembunuh itu dan meyokong tindakan ‘wajar’nya itu. Ini adalah kerana wartawan tersebut terkenal dengan perwatakan menjengkelkannya itu. Oleh itu, si pembunuh berjaya melepaskan diri daripada tahanan polis

“Saya tak sanggup nak bawa dia ke lokap, kerana saya ni gay” kata polis Lans Kopral Bodo bin Sengal. Sesudah akhirnya siasatan, mayat si mati dibawa ke pusat penyelidikan untuk diselidik. bintang cemerlang pula didapati mengidap penyakit ‘gila kuat gila’ beberapa minit kemudian.

….

Ini hasil karya yang terbentuk daripada chatting YM antara aku dengan cousin aku, di mana cousin aku memainkan watak ‘bintang cemerlang’ sebab dia menang anugerah cemerlang kat skolah dia. Aku pulak jadi wartawan yang mati tertonggeng tuh cos aku yang sibuk tanya dia pasal perasaan dia time ambil hadiah lolz.

Sabtu ni nak pergi ACGC kat Tropicana Mall dengan dia. Jom la pi~

Tagged with: ,

Jom main Tag Lagu-

Posted in tag by vien88 on February 9, 2009

Rules

1. Put your iTunes, Windows Media Player, Realplayer etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song name down NO MATTER HOW SILLY it sounds.
4. Put any comments in brackets after the song name.
5. For best result,put in various song from various singer at least 50 songs.

25 Pasal aku

1. If someone says, “Will you marry me… you say?
Innocent Sorrow – Abingdon Boy’s School
(ada maksud tersirat…)

2. How would you describe yourself?
Dearly Beloved (Kingdom Hearts OST) – Kaoru Wada
(WTF??)

3. What do you like in a girl / boy?
lisianthus (tv size) – Levantine
(yes, mana-sama…i have this in my playlist… >///> …so what does it mean..?)

4. How do you feel today?
Sonic & Knuckles iMushroom OC Remix – GaMeBoX
(lol apatah…aku nak interpret pon tak tau nak kata apa…)

5. What is your life’s purpose?
Dancing Samurai – Gackpoid
(*jatuh kerusi*)

6. What is your motto?
Eyes on Me – Faye Wong
(…………bak kata Prof Roslan… jgn perasan la org pandang kamu DX)

7. What do your friends think of you?
Chocobo FFXII Arrange Ver. 1 – Hitoshi Sakimoto
(mak aih?? Kwn aku nama Chocobo ade la…apsal aku??)

8. What do you think of your parents?
Easier to Run – Linkin Park
(agak aa…)

9. What do you think about very often?
Like a Foojin – Beck Mongolian Chop Squad (Justin Cook)
(awat…?)

10. What is some good advice for me?
Yes Please- Muse
(hey that doesn’t answer the question!)

11. What do you think of your best friend?
A Little Pain – Olivia (inspi’ Reira from NANA)
(aku…tataw apa maksudnye ahahaha, erm…ye kot…sakit…)

12. What do you think of the person you like?
Wherever You Will Go – The Calling
(stalker..lol…i think i got similar Q before and got this answer too O_O )

13. What is your life story?
Fanatic Waltz Orochi Shermie ( King of Fighter ’98 OST)
(hwahahhaa fanatic ke…menari2 lak tu)

14. What do you want to be when you grow up?
True Kagura (Okami OST) – Hiroshi Yamaguchi
(weh Kagura tu pokok la…aku nak jadi pokok??)

15. What do you think of when you see the person you like?
The Winner (Final Fantasy VIII OST) – Nobuo Uematsu
(lol bangkai…mmg dia menang hatiku la tuh <3)

16. What will you dance to at your wedding?
Interlude – Muse
(bunyi gitar je wat pe…)

17. What will they play at your funeral?
Say the Word (Kim Possible) – Christy Romano Carlson
(lagu gembira ni…korg hepi la aku mati eh…k fine…)

18. What is your hobby/interest?
Lagu Kolej Kelima
(wtf!?!?!?!?)

19. What is your biggest fear?
Sacred – Tokio Hotel
(apa nak takot benda suci lak…)

20. What is your biggest secret?
The Gold Saucer (Final Fantasy VII) – Nobuo Uematsu
(aku bukan kilang duit lor…tp aku mmg simpan duit banding dgn member2 lain ahaks)

21. What do you think of your friends?
Final Fantasy Pray – Pray (Final Fantasy)
(…huh?)

22. What did you do last night?
Mirror Mirror – M2M
(kantoi lolz… weh aku bukan jenis suka usha diri kat cermin k…)

23. How would you describe your mom?
Electric de Chocobo (Final Fantasy VII) – Nobuo Uematsu
(not related -_- )

24. What do people assume when they first look at me?
In the End – Linkin Park
(lol?)

25. Will I have a happy life?
Theme from Bitter Moon – Vangelis
(cam tak je…)

Nak tag

  • tiram
  • rodi
  • k4in
  • Shiro
  • sape2 je
Tagged with: , ,

Kannazuki no Hime FILLER episode

Posted in Art by vien88 on February 2, 2009

WARNING: This post contains pictures of light homosexuality. Please close this window/tab or click the ‘back’ button if you do not wish to see especially if you’re extremely homophobic. For those who are persistently curious, I suggest you read this with an open mind. After all, this is purely fiction and is meant to be just for laughs.

Disclaimer: This story is based on Mana-sama‘s parody fiction of various anime called Kannazuki no Hime. All characters belong to their respective owners. =D

title copyright by deady

title copyright by deady

This is a spin-off… a filler episode for the original fiction. |3

One day users called deady and vien spammed mana’s domain and accidentaly did a real-time role play. Shiro (aka ragey) was there as a witness. Thus, out of boredom, I decided to draw a comic strip out of it. Thanks to Axis Power Hetalia for the inspiration to do this XD

HIME-SAMA’S TEA PARTY

I personally love the first panel...XD;;

I personally love the first panel...XD;;

mana is a perv DX

mana is a perv DX

...cant believe im drawing this...

...can't believe i'm drawing this...

SURPRISE!!! (why does vien always end up like this _)

SURPRISE!!! (why does vien always end up like this >_>). + i still suck at drawing 'kiss'...

sampai part ni dah jadi malas skit hwaha-

sampai part ni dah jadi malas skit hwaha-

HAH. Don’t say I didn’t warn ya- …now don’t start yappin’ yer preach or sumthing if you cant take the joke.

Edit… somehow there was this stupid connection error…my blog jadi tak lengkap >_>

I hope you guys enjoy those lousy comic strips using my not so rajin talent. But i do like how i drew hime-sama and deady there *syok sendiri*. I dunno if i succeeded bringing out the yuri mood cos I presented this using the yaoi mechanism, I have better understanding with that genre. I’m not into yuri..(but the complete opposite!) nor am I a lesbian.

hmm…

it’s fiction…

>///>

somehow I feel like my life is in danger after finishing this…

oh well…

shi-!

shi-!

oyasu- AAARGGHGHH!!

*thin blade cuts through chest*

A-agent Vulpine..!? …you..you ungrateful…original character…gwaaa—

*UNIMAGINABLE BLOOD & GORE*

[thus VN dies slaughtered by her own Alter-ego]

Tagged with: , , , ,

AKU ADALAH PENCURI

Posted in Life by vien88 on January 12, 2009

BAHAWASANYE AKU MENGAKUI AKU MENCURI tiram tiram PUNYE DOMPET! (based on previous journal)

OAO!!

Mungkin darkside aku tetiba tersedar tanpa kesedaranku dan menyimpan dompetnye selama hampir seminggu.

canggini… sesampai je aku kat kolej kediaman semula…aku mengemas beg. LOL. Beberapa hari aku tak kemas beg secara rasmi. Kali ni aku kemas beg secara ramsmi…korek punye korek aku jumpa bendasing dalam beg aku. Ingat aku terambil dompet adik aku…tapi dompet adik aku bukan camni… rupanye tiram punye!

Dengan excited + bersalahnye aku nak tepon dia, tapi kredit tak mencukupi. Aku YM dia, tapi dia tak balas. Last2 fatin YM aku, aku pun bagitau dia. gaaaa… connection aku memang cikai aa… nasib baik tengah malam tu fatin ‘beritahu’ ily pasal dompet tu. Rupanye dia tumpang letak dompet dalam beg aku semasa masuk ke library.. sepatutnya beg tak leh bawak masuk, tapi oleh sebab aku bawak laptop, ada alasan la nak bawak masuk beg. I seriously have no idea tiram2 put it in there DX

And we seriously did not think of checking the contents of my bag. WE ARE SO STUPID! CAMNE LA BOLE MASUK UM NI?? Geeee, if only we knew…takyah susah2 pergi balai polis.

speaking of mengorek content beg… tiram bagitau aku dia pernah terjumpa kumbang dalam beg nye setelah beberapa lama tak kemas beg…well…aku lagi best. sejak zaman sekolah lagi… kalo dah berminggu2 tak bergotong royong dalam beg…selalu je jumpa…

…..

…….

…………

………………

……………………

……………………….

……………………………

……………………………………

………………………………………..

…………………………………………….

………………………………………………….

………………………………………………………

……………………………………………………………

……………………………………………………………….

………………………………………………………………………

……………………………………………………………….

…………………………………………………

…………………………………………..

…………………………………….

………………………………..

……………………….

……………..

………roti berkulat *ROFLOL*

Tagged with: ,