Poet of Fall

Xmas post

Posted in Serious shit by vien88 on December 25, 2008

Meri kurisumasu!

Meri kurisumasu!

I got this message twice… but I still doubt the truth. It is either you believe it or not believe it… it is either trying to warn us or simply menyesatkan fellow Muslims.

“Sorg bekas biarawati Kristian yg msk islam mbrth dlmcrmhnya,HARAM bg ssorg umat Islam ucap Slamat Hari Natal@Merry Christ…ini krn ia bmksd Sjhtra Keatas Tuhan Yesus(NAUZUBILLAH)Sebarkn lah pkra ini,bdosa kita jika tak smpikn bnda yg hak..(NAUZUBILLAH)”

whoops…I shouldn’t have post this here in case my Christian friends see this (if they can understand Malay). But tell you what… so long as I don’t see proof, I would say that I won’t simply believe in such statement. Besides, this sound so freakin’ racist… apa salahnya kita wish Hari Natal kepada kawan2 terutamanya yang beragama Kristian? Sedangkan kawan2 aku dari agama lain pun ucap Selamat Hari Raya kat aku. Kita ucap la diorang punya celebration gak… or else Muslim dikatakan sombong dan angkuh.

Jangan2 dapat mesej ‘ucap “Happy Deepavali” dan “Gong Xi Fa Cai” pun di’haram’kan pulak’… pastu entah apa diorang sengaja translate dari bahasa mana ntah jadi maksud lain. Camane la bole kebetulan memberi maksud yang tak elok bagi umat Islam. Hmm… lagipun ayat atas dalam BM.. orang Malaysia je kot tau. Kalo nak pastikan benar, jom kita tanya orang Kristian di luar Malaysia.

So “Merry Christmas” = Kesejahteraan Ke Atas Tuhan Yesus…??

Benarkah? Atau orang yang start sebarkan chain mail ni TAK FAHAM BAHASA INGGERIS?? Cuba tengok dalam kamus… apakah maksud ‘Merry’

cilok dari wiki… “The word Christmas originated as a compound meaning “Christ’s Mass”. It is derived from the Middle English Christemasse and Old English Cristes mæsse, a phrase first recorded in 1038. “Cristes” is from Greek Christos and “mæsse” is from Latin missa. In Greek, the letter Χ (chi), is the first letter of Christ, and it, or the similar Roman letter X, has been used as an abbreviation for Christ since the mid-16th century. Hence, Xmas is often used as an abbreviation for Christmas.”

Christ pulak is English term for the Greek Χριστός (Khristós) meaning “the anointed”.

hmm they didn’t say anything about ‘tuhan yesus’ thingy…

Kalau apa bekas biarawati kata ni benar, SILA NYATAKAN nama beliau! Haih… sebab aku tau ada je orang Islam yang wujud untuk menyesatkan kita. Kadang2 orang kita pun membabi buta percaya sahaja… well, aku cakap benda ni thru experience. Kat sekolah dulu aku penah deal dengan ajaran ‘sesat’ begini. Nasib baik aku ada inisiatif untuk mencari kebenaran dan akhirnya berjaya.

Sama gak dengan kes “AKUM” dulu lol. Entah ayat apa dia bagi…pastu bagi maksud amenda tah, kaitan dgn binatang. Nak short form pun takbley ka…sedangkan dalam buku teks pun tulis Allah S.W.T dan Nabi Muhammad S.A.W. Jangan diorang bagi made-up meanings bagi SWT dan SAW pulak lol.

Macam la lagi kes… takleh sebut tu, takleh sebut ni… tapi bukan ke yang penting ialah ‘niat’? Ye la, kita Muslim bila ucap Merry Christmas kat orang, adakah betul2 kita niat nak celebrate skali…? Sedangkan kita sendiri ucap Dua Kalimah Syahadah entah kita hayati ke tidak. Wallahualam ^-^

Samada korang nak pecaya ke tak nak… up to you guys. Just be careful of these messages, tu je pesanan aku. Kalo nak confirmation, sila rujuk imam ulama’ yang terdekat… tapi bottom line nye…aku tak suka dapat mesej ala racism gini…

Anyways…Merry Christmas~ *just a wish, not a worship*

Tagged with:

My CF08 Story III: Gath with gtards

Posted in Life by vien88 on December 23, 2008

gtards = gforummers from gempakstarz forum

Hari Ahad, 21 December di ComicFiesta yang bertempat di Sunway Pyramid Convention Centre.

aku tengok forum pagi tuh… kata kul 12 tengah hari kumpul kat Starbucks. OK, pastu get ready nak blah ke KTM Seremban. Yes, kul 8 lebey aku bertolak dari Seremban… demi CF, aku sanggup *does Kamina pose*. Ntah nape dari travel yg biasanya 1 jam je jadi lebih satu jam… so overall… dari Seremban sampai ke Subang Jaya stesen 2 jam. Weh, ni aku dah citer…

Ok then….on the way ke Subang Jaya, +Angel+ aka Vinnie (aku suka panggil Vincent ehehe~) mesej aku tanya aku kat mana…tapi aku on the way. Lagipun booth buka lambat. Ingat dia nak join gath, tapi dia dgn geng JADC dia. Oh well nvm. Kul 11.30 Reppu mesej dia dah sampai, tapi aku masih on the way. Sampai2 je aku malas nak tunggu kat Starbucks dulu, lagipun naik keta terus naik ke Convention Centre…plus I was having my dere dere mode… >///> segan nak jumpe lol.

Tapi dalam kul 12 aku turun nak jumpa diorang kat Starbucks… tapi aku… HAMPIR sesat. Tak ingat floor mana entrance…bila dah dekat nak jumpa (singgah atm jap. running out of money. Beli BL pun dah RM20), Reppu tanya booth aku kat mana. Rupanya diorg dah naik. Oh yea… along the way aku jumpa si +Angel+ cosplaying as L <3. Lupa nak amik gambo. Too bad he didn’t join us…

Then aku naik balik ke COnvention Centre tercungap2. Letih siot… seriously aku berpeluh…well at least ada bersenam sikit. On the way balik ke booth…or did i just got back @_@. oh i was..kononnya nak stalk bebudak gforum if i saw them…tapi tak jumpe lak. Malas nak cari aku nak kejar balik ke booth, terserempak dgn seseorang yg familiar… aku rasa tu deady, tapi aku masih tengah segan silu untuk tegur >///>.

Masa dok kat booth tu, aku ada mesej Reppu suh cari kat booth Dream. Aku nampak Reppu lalu skali, cis, tak perasan kah… >3>. Kemudian…dia lalu lagi…kali ni aku pakai topeng plastic frenly tegur dia dulu. Kain pun ada skali. Kendian datanglah Ragey (nampak kepala dia terselit between Reppu and Kain lol). Kesian dia Sharip takde…

Pastu datanglah deady… ada hiatus sikit cos Reppu tak kenal anak buah dia. LOL. Kain pulak kena tumbuk oleh deady…pergh… dia lagi ganas drp aku. Bangkai ko deady, ko kata ko lagi lembut…hwahahahah~ Pastu barulah jumpa space, chaos, shinwa, kirua (tapi time tu aku tak ingat nama D: ). Ville pun ada! Dia kecik! Dia KECIK!!! Tapi dia frenly dan ceria… can’t believe i ‘warned’ her in /g/ lol.

candid whoops

candid whoops

After that we decided to get lunch…reppu collected us like a mother Hen. no really…he’s the chairman in /g/, and he’s also like a good leader irl. His English is damn good… i dunno about mine though, i use rojak. Oh ini gambo candid aku amik masa turun escalator kehkeh

turun....

turun....

kami makan di McD… line panjang…kahahah paling klakar deady nak lumba dgn aku dan Ville sape sampai dulu kat kaunter. Poyo gile bila dia gerak ke depan dulu…aku lek je la… tapi aku rasa cam bertuah pilih line tepi skali…and then…luck was on my side… kaunter sebelah yg pada mulanya tutup, buka pulak! Aku pun bergegas ke barisan yang baru…hawhaw aku gelak kat deady. Hatiku puas tengok reaction dia lolololol XD. Aku menang~

teka sape...

teka sape...

aku suka amik gambo candid

aku suka amik gambo candid.

Suara Ragey lembut…patutla Sharip suka *gets shot*

Erm... lessee...space, chaos and...kirua..?

Erm... lessee...space, chaos and...kirua..? Diorang ni mmg pendiam, takbley blah btol...

saat romantik reppu x deady LOL

saat romantik reppu x deady LOL (main game)

gambo aku takde sebab aku kameraman… XP

Shi- mana gambo Kain?!?! Actually…ada…tapi aku tak censored kan gambo tu so aku malas nak post.

Naik balik ke atas… singgah balik ke booth. Kendian aku dengan Reppu lukis kat longest comic strip challenge. Ville drew hers as well. Here’s the one i did… (credits to deady for the pic)

letak ??? supaya selamat. paham2 je la aku baca apa... |3

letak "???" supaya selamat. paham2 je la aku baca apa... |3

Deady pun jeles dgn kitorg, dia pun sibuk nak lukis. See her blog for more pics. We got certificate for that… won’t help in application…but…well, saja nak bangga… (oleh sebab kurang terima sijil, aku amik je la apa2 sijil asalkan ada opportunity). Pastu jalan2 lagi dalam CF, Reppu jadi lucky bastard seketika di mana mod pink dan mod yellow ikot dia ke sini ke sana… eh, but most of the time I think I followed my own feet cos I don’t like to walk in groups that much.

After the others went home, deady asyik berkepit dgn aku… =_=|lll. I fear becoming yuri victim lolz. Tapi kesian dia, teman la dia sekejap…sebab cousins dia jenjalan tah kemana. Sori aku tak dapat jalan2 sangat, letih sejak semalam…and I had to look after my booth as well. Oh ye…deady irl mmg se-retard her online persona *runs from incoming infamous belly punch*

I think that’s about it. Then I had to disappear… on to the next story.

…but imma continue my Persona 4.

Tagged with: ,

My CF08 Story II: Cosplay

Posted in Life by vien88 on December 22, 2008

Post pasal cosplay lak.

Note that…aku letak yg mana yang cun2 dan best2. Tapi maybe skill fotografi aku yang teruk atau oleh sebab digicam yang cacat….some gambar agak blur. and lame backgrounds…Kalo tengok irl mmg cun, tapi tengok kat gambar aku habis hancur… but oh well… nah.

tak ikot urutan… just random posting.

Maru and Moro (xxxHolic)
Maru and Moro (xxxHolic)
Patapon!
Patapon!
Saya (Blood +) and Naruto
Saya (Blood +) and Naruto

Yay for FFVII!!

Reno (Final Fantasy VII)
Sephiroth (Final Fantasy VII)

I saw Kadaj hanging out with Suzumiya Haruhi lol…

Kadaj from Final Fantasy VII
Kadaj from Final Fantasy VII

More Kadaj (FF7)

More Kadaj (FF7)

Vincent Valentine (Final Fantasy VII)
Vincent Valentine (Final Fantasy VII)

UOOOHHH here’s a good Reno cosplay~

Reno (Final Fantasy VII)
Reno (Final Fantasy VII)
Rude
Rude
Rude and Reno (Final Fantasy VII)
Rude and Reno (Final Fantasy VII)

Damn that is soooo Reno! ❤

Persona 3 anyone?

Junpei (Persona 3)
Junpei (Persona 3)
Chidori (Persona 3)
Chidori (Persona 3)

YAY! my fave (hetero) pair!!

Chidori x Junpei (Persona 3)

Chidori x Junpei (Persona 3)

Main Character (Persona 3)

Main Character (Persona 3)

Okay… Soul Eater cosplays…

Maka Eblan (Soul Eater)

Maka Eblan (Soul Eater)

Maka and Soul (Soul Eater)

Maka and Soul (Soul Eater)

Liz, Death the Kid and Patty (Soul Eater)

Liz, Death the Kid and Patty (Soul Eater)

Vocaloids… i forgot to shoot Kaito and Meiko D:   and where’s my Gackpoid??

Hatsune Miku (Vocaloid2)

Hatsune Miku (Vocaloid2)

Kagamine Rin (Vocaloid2)

Kagamine Rin (Vocaloid2)

Pretty soldiers are here! Sure brings back memories ❤

Sailor Venus, Sailor Mars, Sailor Moon and Sailor Mercury (SailorMoon)

Sailor Venus, Sailor Mars, Sailor Moon and Sailor Mercury (SailorMoon)

Sailor Uranus, Sailor Pluto and Sailor Neptune

Sailor Uranus, Sailor Pluto and Sailor Neptune

Sailor Saturn (Sailormoon)

Sailor Saturn (Sailormoon)

I dunno where this come from…i took the pic cos they’re pretty

????

????

From Guilty Gear

Faust (Guilty Gear)

Faust (Guilty Gear)

DIGIMON!! They’re the cutest cosplayers there!!

Taichi and Hikari Yagami (Digimon Adventure 1)

Taichi and Hikari Yagami (Digimon Adventure 1)

SENGOKU BASARA IS LOVE!!!

Sanada Yukimura (Sengoku Basara)

Sanada Yukimura (Sengoku Basara)

damn i couldn’t get close-up. he’s pretty good looking IMO >///>

Takenaka Hanbei and Masamune Date (sengoku basara)

Takenaka Hanbei and Masamune Date (sengoku basara)

Masamune Date (Sengoku Basara)

Masamune Date (Sengoku Basara)

hmm better pose..

Masamune Date (Sengoku Basara)

Masamune Date (Sengoku Basara)

KYAAAAAAAAAA! MY FAVE NINJA!! <33

Sarutobi Sasuke (Sengoku Basara)

Sarutobi Sasuke (Sengoku Basara)

“Itsuki-chaaaaaaaaaaaaaan~! w00t!” – some quote in the game. sorry blur pic…

sItsuki (Sengoku Basara)

Itsuki (Sengoku Basara)

and a very lovely Nohime cosplay >w<. but my camera sucks…

Nohime (Sengoku basara)

Nohime (Sengoku basara)

ok here’s some Eyesheild 21 cosplayers… i found Gaou Rikiya and some wild Gunmans…but for some reason i didn’t take their pics… oh well.. here goes…

Hiruma Yoichi (Eyesehild 21)

Hiruma Yoichi (Eyesehild 21)

Kobayakawa Sena (Eyesheild 21)

Kobayakawa Sena (Eyesheild 21)

a few Code Geass… i personally love this Lelouch below…

Lelouch in Ashford Academy uniform (Code Geass)

Lelouch in Ashford Academy uniform (Code Geass)

and I love the C.C in this one…

C.C. and Lelouch (Code Geass)

C.C. and Lelouch (Code Geass)

Chibi Usagi sesat...

Chibi Usagi sesat...

oooooh! Final Fantasy XIII Agito belum kuar dah ada cosplayers dah~

Final Fantasy XIII Agito

Final Fantasy XIII Agito

Kuroshitsuji..??

Sebastian (Kuroshitsuji)

Sebastian (Kuroshitsuji)

and finally… |3

ZETSUBO SHITA!!!!!!!!

Itoshiki Nozomu (Sayonara Zetsubou Sensei)

Itoshiki Nozomu (Sayonara Zetsubou Sensei)

(he really did it… he really looks like a real life Zetsubou Sensei XD)

I think that’s all i managed to take… I missed some…and i decided not to take certain ones FOR SOME REASON. OH well… sorry if any of your cosplay pics is not there… i don’t have all day… >_<

Tagged with: ,

My CF08 Story I: Overall…

Posted in Life by vien88 on December 22, 2008

*Yawn*

A good sleep after 2 days of ComicFiesta 2008 craze.

In this entry, I will simply summarize on what happen (to me) during the 2 day event. I will divide my CF stories into different parts. Other than this, I’m planning to do entries about gforum gath, cosplay and… some special post. ;D

CF08, Day 1 (20 Dec 2008)

CF started at 11am, but do you guys have any idea how early I had to wake up?? 6am!! Dammit… but for excitements sake… i did wake up and bathed early lol. Cos I had to follow Rurouni Oyaji, and he had to go to KL (for work) early. So…ikot je la… went to sleep along the way. Then dropped off at the Sunway Pyramid exit.

Aku lepak kat Starbucks kejap… konon nak dapat wireless tapi aku malas nak tanya password… then I realize I’m not sitting at Starbucks table but in the nieghbouring restaurant >///>. Then pindah ke meja yg sepatutnya…aku main Crisis Core kejap. My groupmate, Mie Onee-san arrived kat Convention Centre dah…tapi aku taktau kat mana. So aku tengok map… map… tak tulis pun…di mana… T_T

Tapi nasib baik time aku usha2 map tu, ada 2 org usha skali…then dengar diorang cakap, “I think it should be around here” while pointing at some Asian Avenue thingy. Somehow aku assume diorang nak pegi CF. Dari sudut pandangan aku, tengok muka dan beg diorang bawak.. “oh mesti nak gi CF ni”. Tapi aku tak ikot diorang dari belakang…nanti cam stalker pulak. LOL. Ego aku suruh aku cari tempat tu sendiri. Dah dapat klu, sendiri la usaha cari. Kalo jumpa tempat tu, bole la aku bangga dengan ‘my sense of direction’.

Kalo aku sesat…aku bole la tulis cerita kelakar. Masalahnya…sense of direction aku hebat sangat (batuk2) sampai aku jumpa Convention Centre without a problem. Ok la…aku rendah diri sikit. I almost went in circles looking for that place… ego says ALMOST. I think it’s just half-circle…agak jauh aku jalan. Later baru aku sedar dari entrance ke Convention Hall takyah lalu laluan half-circle tu >_>. But at least aku jumpa… tak tanya directions pun. Ego kata jangan 😄

Sampai2 aku nak kena tolong kemas kat booth dulu…tapi Mie Onee-san kena bawak aku masuk sebab dia pegang tag ‘booth owner’. Nak tepon pon susah nak reach… aku dah mau naik angin dah… hilang mood T_T. Rupanye henfon dia mati… nasib baik sempat hidup kejap and take me in. Tolong2 kejap… tunggu booth decorator kitorang, Heera Onee-san. Dia lambat…haihh… dah start CF pun sempat decorate sikit2 je. Pastu jaga kejap… orang beli dan cari boss kita, Neo-sama. Masalahnya dia tak dapat hadir pada hari ini…

Aku tak tau kenapa aku moyok pagi tuh. Sampai Mie Onee-san tanya aku ok ke tak. Padahal takde pape pon O__o. Mungkin aku risau pasal… ‘sesuatu’… tapi tu bukan big deal sgt. Pastu aku teringat aku ada pre-order…satu doujinshi nih. Booth diorg kat blkg aku je. So aku pi booth diorang, tanye “who’s Harlequinn?” and lucky for me the person I’m talking to is Harlequinn. I introduced myself as VN, then said, “you know what I want right?”. Yeah of course she does, said she… then handed me the Chocolate Fantasy doujin. Final Fantasy stuff… and BL <3333. And THAT actually made my day!!!

Pastu aku mula jalan2 stalk cosplayer. Erm… amik gambar la. Tengah hari sikit aku tunggu member aku, Choco-tan and Mizakichi. Lambat lak diorang datang. Last2 sampai gak, bawak Ookami Senpai and his friends (Adi and…. uh…his name start with Z…). Had lunch with them… Ookami senpai is quite a friendly person despite of our first meet. Anyway… Ookami senpai (known as silentwolf) is actually a senior in my residential college… hence calling him ‘senpai’. sebelum ni tak pernah jumpa! Yay now i got source for anime stuff ^^. I MADE NEW SOCIAL LINK with [insert appropriate tarot card] ARCANA!

Sebelum kita pergi lunch… kitorg nampak Kadaj dengan Haruhi kat aras bawah…apparently tengah cari restoran. Kitorang pegi stalk dia lol! Pastu nampak sorang Arab ni nak ambik gambar anak dia dengan Kadaj! Pompuan tu pakai purdah pulak tuh @_@. Kesian Kadaj… and I also managed to take a stalker pic of him (sebab kalo nak amik gambo dia mesti tertutup muka dgn rambut >_> )

Stalkin Kadaj from afar...ufufufufu~

Stalkin' Kadaj from afar...ufufufufu~

Oh ye aku beli other stuff like… Gekkoukan Private High School Badge… Gakupo Kamui badge. Fazuu and Gravys zines, and Destructorv1‘s “Dark Shade” Comic. Wahhh dia ingat aku lagi…masa dia datang booth dia nampak familiar… nasib baik aku ter-recall dia tu destructorv1. Penah jumpa last year…and he did publish his comic he had been posting in dA. Check out his dA to read his Dark Shade comic. memang lawak! He sorta perli the most common things found in anime/manga throughout the story… (making fun of Itachi, bishonens, cheezy dialogs lol!). Aku rekomen korang baca!

Oyea, bought more BL. Then introduced Choco-tan to Heera nee and Mie nee… cos ada kaitan dgn BL fandom *_*

Pastu…aku kena balik awal sebab Rurouni Oyaji came a bit too early than expected. Balik rumah, mandi, makan, main Persona 4 kukuku…

CF08, Day 2 (21 Dec 2008)


Hari ni bangun lambat sikit. Kul 7 lebey. Hari ni nak naik KTM lak. Bapak lama dok dlm KTM, dekat 2 jam travel. Mie and Heera datang pick me up kat Subang Jaya train station. Kali ni kita sampai lambat…boss kita apa lagi… lagi lambat. Siap boleh sesat. Apa aa korang ni XDXD. camne la bole sesat, aku tak sesat pun?? ;DDDD

Hari ni ada gath dengan budak2 gforum…aku ingat nak turun ke Starbucks, tapi nampaknya Reppu dan geng cam dah naik. Aku dah turun…urgh…dammit…peluh2 aku mencari… erm… aku hampir sesat. Tapi ego aku suruh calm down…aku bukan sesat, just tak ingat aras/susunan tempat ni je sebab tak biasa. Ah! Jumpa atm machine, kuarkan duit. Finally aku jumpe aras mana Starbucks, tapi kena naik balik sebab diorang dah naik. OK…balik ke booth…aku kena jaga jap. Takpe aa aku tunggu diorang kat situ je…

OH skip that part…sbb aku nak tulis post khas pasal gath…kejap lagi.

Summarize this day… aku sempat lukis dalam longest comic strip tu…. aku amik gambar cosplayers. SENGOKU BASARA, CODE GEASS is LOVE! Aku amik yg…hebat2 je lol. Oyes, beli T-shirt FF7 satu… commision lupa nak mintak…semalamnya dah mintak tp ada problem. ingat nak mintak hari Ahad tu, tapi gath punya pasal lupa segala benda. Bila teringat balik… rasanya dah terlambat. Aku gi booth diorang pon (sori tak ingat booth mana), macam…tah la…?

My ronery Taicho...Neo-sama (hes married btw)

My ronery Taicho...Neo-sama (he's married btw)

Pastu kemas2 pun dah lambat… ingat nak buat jamuan. Tapi oleh sebab dah lewat sangat aku mintak tolong hantar ke KTM Subang Jaya so that aku balik rumah awal. Sian mak aku, risau dia. And I’m glad I decided to came back early cos… hwehehe…

that will be in another post~

***

OK CF tahun ni lagi hebat. Cuma aku tak dapat nak enjoy tengok cosplay cam dulu sebab most of the time lepak dgn member dan kat booth area. Walopun booth dan stage dlm satu hall, segala kejadian kat stage kita takde idea apa berlaku. SO tu yang aku tak puas hati sikit…but later aku dapat tau tujuan buat gitu sebab some booth owners penah complain stage events menganggu proses jual beli. Ok, bole terima alasan tu. Tapi aku sendiri tak brapa puas ati sbb taktau apa yg berlaku XD. Nasib baik sempat tengok AMV Tengen Toppa Gurren Lagann kat depan, with Donny Osmond’s “Be a Man” song (OST from Mulan).

Dari segi booth lak…walopun meja kecik, tapi panjang…muat untuk letak barang2. Tak muat untuk buat commissions maybe… or maybe our deco agak excessive..? Anyhow…space antara doujin booth depan belakang sangat luas, sampai leh baring2! Ok, maybe not like that… tapi cukup luas untuk letak our junks about on the floor. More freedom in movement… takde la sampai terlanggar orang yg dok belakang kita. Dewan pun agak luas… carpet cantik~. Air conditioning pun ok… org lain sejuk, tapi aku tak rasa sejuk… O__o. Now that’s weird… kalo tak aku je yang sensitif sejuk.

Cosplayers are getting better and better. Booths numbers are increasing. Dunno why our boss rasa cam dah bosan lak… but he likes to kid around i dunno what he’s thinking @_@. Best tak best, I’m looking forward for next year’s CF.

ComicFiesta is the biggest anime, manga and video games event in Malaysia. What I love about it is that the ‘otaku’s in Malaysia ramai2 kumpul in one hall to enjoy and share something we share in common…which is something I barely feel when I am in the Univeristy (but i got Ookami Senpai now!).

Ok next post…maybe about the gath…or cosplay.

Skrg nak main Persona 4…. eh makan dulu X)

Tagged with: