Poet of Fall

Kisah Surprise Bday Party

Posted in Life by vien88 on January 23, 2009
Birthday Girl kat tengah2

Birthday Girl kat tengah2

21 Januari blah petang, tiramtiram terang-terangan bisik kat aku dan fatin “esok bday Noora!”. Time tengah dengar lecture Mechanics, aku puas pikir apa nak buat esok. Malam tu aku hantar prosedur aku kepada tiram dan fatin melalui YM.

mula2 plan nak buat kul 4, tapi rasanye tak sempat, so kita amik keputusan buat lepas kelas habis kul 6.30 pm. Ada 3 plan, cos just in case balak birthday girl rembat dia dulu sebelum kita sempat sambut dengan kehadirannya.

23 Januari, lepas kelas matematik yang boring tu… kami bertiga pergi ke Mid Valley. Syed dan Linda terlibat sekali dalam plan ni, tapi diorang ada tugas sendiri. Sebelum kita meneroka Mid untuk mencari kek, kami makan di Domino’s Pizza. Sebab Fatin mmg suka Dominos~ Makan punya makan, rasa kenyang dan tak larat nak bangun. Keju nye pasal la niiii…tapi kita kena teruskan usaha mencari kek untuk kawan kami.

Kita dah usha kat La Boheme sebelum lunch (kul 11 lol), pastu tengok kat Bread Talk…last2 usha Secret Recipe. Kek SR mmg takyah citer la…mahal siot. tapi aku saje nak tengok, nasib baik takde yang menarik. Before that kita puas memilih kad b’day kat Memory Lane. In the end, kami beli kek chocolate yang ada strawberry kat atasnye. Lagipun…aku memang suka stroberi >///>

sambung cerita, tiram dan fatin gi cari makanan tambahan, lama lak diorang dok cari. Aku tunggu luar kena jaga kek. Pastu dah tengah tak sabar, aku mesej diorang suh cepat. Diorang balas dah nak bayar dah…later aku dapat tau bila diorang baca mesej aku tu baru nak rembat jajan. Cis korang ni… >_>

Anyways, terpaksa cepat sebab aku kena balik ke kolej jaga Cyber Dayasari. Balik terpaksa la amik teksi, dan aku terpaksa la tulis ucapan atas kad dalam teksi. Tulisan dah buruk, nak lukis2 pun tak sempat. Then…Aku saje je mesej Noora, siap tanye nak makan dinner kat kolej ke tak. Dia kata “Tak, aku teman linda kua”. kehkehkeh, cayalah Linda. Kuasa ko memang hebat, dengan cara ni kita leh elakkan plan terbatal hanya sebab boyfren Noora. Lagi satu arahan aku dapat, make sure kita solat selepas kelas supaya rakan2 kita yang lain leh siapkan kek etc.

Petang tu aku cakap kat Noora nak pergi ke fakulti pukul 4.30 (kelas pukul 5). Selalunya aku pergi lebih awal, tapi kali ni sengaja lambat2 kan. Nasib baik dia nak gi kedai fotostat dulu…baru kita kuar dari kawasan kolej. Aku cakap, “jom jalan”, kononnye malas nak tunggu bas…bila jalan kita mengambil masa dalam 20 minit. Tetiba..ADA BAS!! SIOT! Aku terpaksa act normal bila ikot Noora naik bas. Puas aku mesej fatin dengan panik, tatau camne nak lag dia. Kalau sempat sampai, leh solat sebelum kelas. Jahat gila aku nak lambat2 kan solat orang… dalam bas aku diam je, sambil fikir nak buat apa supaya kita tak sempat nak solat dulu. Tapi kalo dah terpaksa, terpaksa lah.

Sesampai je ke bus stop belakang library, on the way ke fakulti, aku baru teringat ada Karnival Sains kat situ! Yes! ada chance lagi! so aku cakap, “weh jom usha Karnival ni”. Dia pun ok je, tak protest2. Phew… lega gak. Tapi cam tak banyak pameran, mula2 tengok jenis2 batu kat meja Jabatan Geologi. Pastu nampak cam tak banyak benda nak tengok, aku hampir putus harapan…until we came to the last booth…Jabatan Fizik punya. Nampak cam tak interesting, tapi senior tu sungguh2 explain kita pasal rekacipta bateri guna electrolyte ni. Mengambil masa dalam 10 minit kot? Sesudah je senior tu habis present, kami pun say tenkiu and teruskan ke kelas. Dandan dah kul 5.

wargh…fatin jaga2 la sikit volume suara D:. Ko jgn la cakap “dia dah tau lum?” time nak sorokkan kad tuh! Kalau dia dah taw aku dah mesej larrr…. And lucky us, kelas habis awal. Pukul 6.. lepas cakap “babai” kat tiram ngan fatin (plastic gile muka diorang), aku, Noora dan Linda pergi surau. Agak kecewa gak la sebab Linda kononnya nak pergi ke Masjid Jamek jumpa kakak dia, pastu dapat taw boyfren Noora dah tunggu kat KL Central. Ah sibok!

Tapi kami teruskan plan…oleh sebab Noora dan Linda best fren, Noora dah cakap pasal ‘birthday present’ yang dia dapat malam tu. Pastu aku buat2 la baru taw bday dia “oh hari ni bday ko ke?? Kalau aku tau awal2, aku dah serang dah bilik ko malam tadi!”. Wuahaha…ni nak convince dia lagi yang takde pape akan berlaku lepas ni. Sambil kami membazir masa di sini, Syed pergi amik kek yang dia tumpang kat kolej ketujuh.

Lepas solat, kami proceed ke kafeteria fak sains (yang tak pasal2 close down tu, len kali aku citer pasal ni). Eh eh, kawan2 fizik kita masih ada kat situ? Kenapa ek? Siap ada 3 extra lagi (Sofwah, Ashwin dan Shannon). Aku pun cakap “weh apsal tak balik lagi ni?”, aku ke meja diorang dulu. Diorang tak kata pape, tapi cuma lindung kek je. Sesampai je Noora, terkezut gile muka dia bila nampak kek tu.

Syed not here..??

Syed not here..?? dia pegang kamera... (oleh sbb ada supernatural stuff berlaku...muka aku jadi blur kakaka!)

Dia siap kata “Kenapa masa 21 tahun baru dapat birthday yang special?” lol. Aku rasa terharu gak lak la bila dia cakap camtu, sebab aku yang bagi idea…well, dengan kerjasama kengkawan yang lain plan surprise kita berjaya! THANKS! In the end, Linda told her the truth…sebenarnye dia bukan nak pergi jumpa kakak dia pon hwahahah! Kesian dia kena tipu… (kesian bf dia kena lama tunggu, sape suh sampai awal kat KL Central tu). Lepas tu aku pulak bagitau aku nye tugas dalam melaksanakan rancangan ni ahahaha. Then bagi kad birthday.

Alhamdulillah semuanye berlaku dengan lancar. Pastu kami bual2, pasal kafeteria tutup tu…like i sed, len kali aku citer. Cuma kek tu ntah kenapa tak stabil molekulnye, bila potong jadi cam hancur. Maybe ada wavelength tangan budak fizik yang menyebabkan zarah berpecah camtu (lol aplikasi Electromagnetism!). Apa2 pun, still boleh makan. Apa beza, masuk perut pon hancur gak. Kek sedap, rugi kecik. XD

Pastu petang tu balik agak lambat. Tunggu bas lama gila…bila sampai kolej dah hujan lebat. Aku lak kena tolong bawak balik kad Noora (Noora pegi dating, as usual), aku sedaya upaya elakkan kad tu daripada terkena air…

End of story… :3

Advertisements
Tagged with:

BloodStained Rose ~<@

Posted in Life by vien88 on November 14, 2008
3

untuk hiasan semata2 :3

Though she is younger than I, she received the light from God earlier than expected. More conservative than yours truly, may start preaching now and then. In boarding school, she is currently appointed as ahli surau, in the imam division XD. While her elder sister, is just another badass who sometimes learn things from her.

That’s my imouto. I assure you she is not much of a hypocrite. Yet she likes to talk shit about rowdy young lovers despite of having a crush herself. I’m pretty sure she can take care of herself. I worry she may end up like me, charmed by the devil(s).

One look at her and you’d think she’s another religious school kid. However… when you shove a PSP under her nose…

….

SHE’LL RAEP IT INSTANTLY!

……

Blood of a gamer runs in the family (main source: Grammar Nazi Mom). She’s the type who plays games non-stop, even after how many “game over”s she get, she is persistent to win the level/fight. Unlike me, I’d sulk at the game that does not let me win, leave it for God knows how many centuries, and resume it when I feel ‘ready’ (once i look up for solutions in GameFAQs ). Or I could be the one who look up for strategies for her when she plays, since I have nothing better to do other than just watch.

She can get a quite obsessed with something she really REALLY likes. Fangirlism exceeds way much higher than mine, sometimes I worry about how critical it could get. LOL~

Oh yes. She draws as well. Her Dead Gallery

anyway… the main point of this post is… to wish her…

HAPPY 16th BIRTHDAY!! ❤

Tagged with: ,

Hidup selama 2 Dekad

Posted in Life by vien88 on October 31, 2008

(exactly) Setahun lalu, pada waktu pagi, dia datang ke kampus naik bas Rapid KL. Jemput aku yang sedang menunggu di bus stop depan PASUM. Katanya nak bawak aku makan kat KL Central. OK aku ikut. Sampai kat food court aku order claypot yee mee. Sebab lama tak makan (last skali makan kat KLCC beberapa tahun lalu). Dia tanya “cukup masak ke tu?” sebab nampak cam… ntah, masih tak cukup masak? Aku jawablah “ya” tapi sebenarnya sendiri tak pasti sebab tak ingat camane rupa sup yee mee yg ‘cukup masak’. Tambahan lagi malas nak minta tukar. Dah lapar sangat kot? Dia pulak beli makanan self-service; nasi putih campur lauk pilihan sendiri. Ingat lagi dia terkejut harga makanan tu RM8+. Yang lagi kesian, makanan tak sedap. Hwaha, rindu lak dengar celoteh dia sebagai food critic.

Dan pada hari itu jugalah takdir mula berubah secara beransur-ansur.

Hari itu jugalah hari dia mula bekerja di restoran McDonald’s. Dan di situ jugalah jumpanya…..

…….

… *tsundere mode*

Dua tahun lalu, aku kena ingatkan dia bila hari jadi aku (tahun ni pon lupa agaknya, biarlah). Tak marah pun, faham sebab family dia jenis tak celebrate birthday. Masa tu kat matrix lagi, so tak celebrate sama2. Tapi bila kuar date kali yang kedua ke yang ketiga, dia hadiahkan beberapa keping artwork dia yang dia print atas kertas yang berkualiti O_O. Mesti mahal giler.

Terlekat dalam file

Terlekat dalam file

So boleh la mengaku diri ni peminat nombor 1 dia sebagai pelukis yang termasyur lulz~. Rugi tak mintak tanda tangan. Sume aku simpan kat rumah, satu je aku tampal dalam fail. Ingat tak guna lagi dah fail tu… Oleh sebab malas nak bawak beg Dell yang besar gedabak tu aku pakai fail besar gedabak ni. Tak sanggup nak koyak, walopun tak suka caption yang terpapar atas artwork tu (kat gambo ni tak nampak…phew).

Tak sanggup nak bakar atau buang. Artwork hebat sangat mana boleh buat gitu!! Cam tak kenang budi, tak kenang jasa, tak appreciate memori indah, tak appreciate karya seni sumber inspirasi…

3 tahun lalu. Boleh dikatakan satu skolah (sesi pagi) nyanyi lagu hepi birthday untuk aku. Ni mesti angkara Jo! Gitau sume orang!! Malu aku jek!! >O<

Adik aku lak sempat bagi e-card all the way from MRSM. Dah ler tengah Final Exam XD

“Happy Bday mai sistahh!! owo

mwahahaha kyadahtua xD
it’s funny!

kya=20=pelik=funny
xD

OMGWTF 20 years oooold! OAO

apsal x mintak PSP???!?!?!??!! >[ “

tu mesej dia yang sengal hoho~

2 hari lepas kengkawan belanja aku KFC sempena hari jadi. Makan ayam je. Ada gambar kitorang tapi gambo tu buruk sangat. Eh, gambar lawa tapi… aku je… ^^;;; Thanks guys.

MP3 Video Player

MP3 Video Player

Parents aku bagi MP3 Video Player yang baru. Macam MP4 bendalah ni. Sony Walkman. 7GB. Tak penuh lagi. Dah lama aku takde portable music player, jeles tengok orang lain jalan2 dengan earfon melekat kat telinga. Kek dah makan Ahad lepas, tapi kek tak brapa sedap. Kalo secret recipe lagi best.

Hari jadi tahun ni… so far membosankan. Roommate dan warga kolej lain tak tahu so takde nyanyi2 cam bengong tu. Sesape yang terbaca post yang ni mesti baru tau “OMG SORI LAMBAT WISH! AKU BARU TAU”. Hey rilek aa…wakakaka… Lagi bosan sebab exam dah dekat. Hari ni sepatutnya meng-upload ilmu dari nota ke otak.

So… okay aku dah 20. Selamat tinggal teenage years. Tak rasa cam adult pon, masih cam bebudak. Erm… kata2 akhir. Thanks kepada sesape yang wish kat aku. Syukur Alhamdulillah aku berjaya hidup sampai umur ini. Ok lepas ni nak sambut dengan para buku dan nota yang menyeronokkan nih…

Tagged with: