Poet of Fall

‘Wartawan Maut Ditendang Bintang Cemerlang’

Posted in Life by vien88 on March 17, 2009

Ntah brapa minggu dah aku abandon Poet of Fall. D:

Maaf kerana lama tak update. Tapi apa sangat la blog aku ni…. tak baca pon takpe. Bukan ada info penting pon😛.

Aku terlalu busy. Ada free time pon internet connection cam sucky.

Sebenarnye ada benda lagi serious nak tulis…ada review nak tulis. Banyak draf disediakan… Tapi sebab kekurangan free time, aku biar pending pending lar. Oleh itu izinkan aku entertain anda dengan Mastika Parody aku. Why Mastika? cos my lecturer kat matrics dulu suka sebut “Mati masuk Mastika” yang membawa maksud tersirat ‘mati dengan cara yang aneh‘.

“Wartawan Maut Ditendang Selebriti Cemerlang”

seorang wartawan dari majalah GOSSIP YOU meninggal dunia akibat ditendang oleh seorang bintang anugerah cemerlang. Mangsa dijumpai menonggeng di tepi jalan namun pihak polis gagal mencari saksi bagi kejadian tersebut

Punca kematian diketahui daripada bekas tapak kasut Asadi yang sudah haus yang tertampal di muka si mati. Beberapa minit kemudian, datangnya seorang pelajar ‘cemerlang’ dari Sekolah Jalan Tiga (merupakan sekolah tepi jalan sahaja, kerana pihak sekolah tidak mempunyai idea untuk namakan sekolah tersebut) yang mengakui dengan bangganya bahawa dia yang membunuh mangsa itu
“Dia terlalu mendesak saya. Itu hak saya untuk tidak memberi maklumat peribadi!” katanya. Penduduk di kawasan perumahan itu setuju dengan pembunuh itu dan meyokong tindakan ‘wajar’nya itu. Ini adalah kerana wartawan tersebut terkenal dengan perwatakan menjengkelkannya itu. Oleh itu, si pembunuh berjaya melepaskan diri daripada tahanan polis

“Saya tak sanggup nak bawa dia ke lokap, kerana saya ni gay” kata polis Lans Kopral Bodo bin Sengal. Sesudah akhirnya siasatan, mayat si mati dibawa ke pusat penyelidikan untuk diselidik. bintang cemerlang pula didapati mengidap penyakit ‘gila kuat gila’ beberapa minit kemudian.

….

Ini hasil karya yang terbentuk daripada chatting YM antara aku dengan cousin aku, di mana cousin aku memainkan watak ‘bintang cemerlang’ sebab dia menang anugerah cemerlang kat skolah dia. Aku pulak jadi wartawan yang mati tertonggeng tuh cos aku yang sibuk tanya dia pasal perasaan dia time ambil hadiah lolz.

Sabtu ni nak pergi ACGC kat Tropicana Mall dengan dia. Jom la pi~

Tagged with: ,

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. deady said, on March 17, 2009 at 4:54 am

    buntut ko rerupe conversation ym hahah
    aku dah la selalu bace mastika .. D :

    ..acgc jauh seh
    tangkap la ape ape yg patut ditangkap .. u_u

  2. rodi said, on March 17, 2009 at 6:34 am

    erk..da lama ko x post kat blog nie
    aku ngat kan ko ader blog baru
    hehe..rindu seyh tulisan ko…yeah
    ninja sesat kembali sesat

  3. chanz said, on March 17, 2009 at 8:20 am

    memang lol… aku ingat berita betul..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: