Poet of Fall

Takoyaki~

Posted in Art, Life by vien88 on February 14, 2009

Mak aku selalu pesan… we must be adventurous (when it comes to eating food). Mak aku jenis daredevil kalo bab cuba2 makan ni. Aku ni takot2 sikit. Tapi masa aku masuk matriks, tu la first time aku nak cuba makanan baru. Aku makan nasi kerabu… and fell in love with it.

When it comes to Japanese food, I’m all out for it! Especially sushi, which is easy to get in Giant supermarkets. My top fave would be Okonomiyaki…the best i’ve ever tasted was the one sold during the first GACC event. Then I couldn’t find any other as good as that one. I’m thinking of cooking it myself cos it seems easy. However, I’m not a big fan of Japanese noodles like Ramen, Soba and Udon… i dunno why. The noodle strands are kinda thick and chewy. Yakitori is…hmm… well, not as good as ayam percik and satay. Teppanyaki ain’t bad either…except that it has a lot of tauge. Oyes…and not to forget meron pan (melon bread for those who are Japanese illiterate XD), I never let go of the oppurtunity to buy it whenever I see it. It’s not a national Japanese bread but it’s a popular pastry in the land of the rising sun.

oh Wapanese much? =/   you may say so.

Back to the main story… Whenever I go to Midvalley Megamall, I’ve always noticed this takoyaki stand hidden somewhere beyond the escalator as I make my way to the surau. We often stop by the bakery before heading back to campus, and I know I keep peering at the stand at the corner of my eye. Selalunya…asyik terlepas je peluang nak beli takoyaki.

Kepingin

Kepingin

2 days ago, aku bertekad, AKU MESTI BELI JUGAK TAKOYAKI. Again, me and my buddies’ routine is to buy some bread at the bakery. I wanna let them go there first, while I admire those round little things being sizzled by the heat >w<. But then…

omoshiroi desu yo...

omoshiroi desu yo...

shi- what are they doing here. I is embarrassed to show my wapanism >///>. then to my surprise…

are you serious??

are you serious??

Well…i’m surprised that tiram and fatin (the domino thing…long story XD) actually wants to try some. Dahler sushi pon susah nak consume… ni nak try takoyaki lak (nasib baik korang leh makan ramen). YOU GUYS ARE CRAZEHH!! Demo…I’m even MOAR surprise u guys choose that chicken + cheese thing. Honestly…if i were you i’d pick the original isi…which is octopus. “Tako” means Octopus in the first place. So… aku tak tau apa rasa ayam + keju kalo dimasak ala takoyaki.

ready...steady...go!

ready...steady...go!

and the result is…

haa kan dah kena...

haa kan dah kena...

They showed this…negative reaction… i can see from their faces. “Aku rasa ni yang paling terakhir aku makan ni” they say lulz. Aku sorang je makan dgn bahagia *___*. Aww man. My wapanese side is offended D:. Takoyaki IS good…just this one is not the best I’ve ever tasted..aaaand… CHICKEN + CHEESE?? Apa kejadah… i gave it a shot and it doesn’t taste as good as the original octupus ball. Even in Sushi King the Takoyaki is not as good (mahal je lebey, tapi kecik2 dan tak best)… But..but…don’t give excuse that the sotong is mentah >_>. Kalo mentah pon…dah goreng kat dalam bebola tu..masak jugak wor. T__T  nee…aku tanya kak magfirah pon dia kata takoyaki tu sodaaaap.

OK, next, let’s try OKONOMIYAKI! Now that’s hard to find in normal stores… gotta hunt down for it. =D

Tagged with:

12 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. fatin said, on February 14, 2009 at 11:46 am

    sengal r ko..
    gmbo tu mmg jlas r mane 1 aku mane 1 ily..haha..
    tp untong gk aku try mkn aritu,dh kate mncube..
    pas ni xde r aku beli lg
    aku lidah malaysia beb..
    aku x beli octopus tu sbb aku x ske sotong kikiki…

  2. deady said, on February 14, 2009 at 2:23 pm

    hiii eeehh aku pun aku punn
    aku suke chicken and chessuuu ..

    aku slalu beli kat JJ balakong tu je ..
    sebab dier bagi 4 ketul wakaka..

    aku tak ske sotong tak sedap :333

  3. kazu said, on February 15, 2009 at 4:03 am

    lol I never eat takoyaki before.. too bad I have allergic to octopus >//>

    domino? hehe I love them especially garlic bread >////<

  4. Jo said, on February 15, 2009 at 12:03 pm

    oh! u should try the jusco’s takoyaki. so far that’s the best i have eaten. the rest… meh, bad.

  5. vien88 said, on February 15, 2009 at 1:25 pm

    fatin>> lepas ni aku nak korang try Okonomiyaki lak… telur + sayur :3

    deady>> ahahaha ko nye lidah pelik lol

    kazu>> makan prawn pon bole…

    jo>> i ate that one!

  6. deady said, on February 16, 2009 at 5:54 am

    ..ayam cheese tu sedap la…
    ko je pelik..

    aku blum penah try prawn lagi mwehehe ..

    nak beli makan 4 ketul dah la mahal
    nepal nepal ne bukan nak ajar aku masak ..

    weh weh mende takoyaki tu kobis kan …??

  7. kazu said, on February 16, 2009 at 8:31 am

    too bad kat Jusco ipoh langsung tak ada jual takoyaki. Yang ada kat Sushi King, malas nak masuk.. kecuali ada kawan sekali join aku makan sushi😦

  8. vien88 said, on February 17, 2009 at 12:35 am

    deady>> aku pon lum penah try prawn… tapi mesti lembut drp cucur udang |3 kobis??

    kazu>> takoyaki Sushi King tak sodap. Dah le kecik2, keras lak tu D:

  9. deady said, on February 17, 2009 at 2:22 am

    ha-ah kobis la.. cube ko rase bebetul ish ish ne yg kene wikipedia… ne

  10. manamana said, on February 26, 2009 at 4:41 pm

    tak penah lagi dalam 25 tahun hidup gua mengketedaghah takoyaki ni. teringin gak but bila pikir yang gua nih alergik ngan mamat tangan banyak dan kawan kawan so leh telan ayo lio je la.

    • vien88 said, on February 26, 2009 at 6:43 pm

      kyaa…makan je yang chicken cheese deady suke tu… nanti… aku belanja >///>
      nak suap2 ni tak main la, malu org pandang lulz-

    • vien88 said, on February 26, 2009 at 6:43 pm

      kyaa…makan je yang chicken cheese deady suke tu… nanti… aku belanja >///>
      nak suap2 ni tak main la, malu org pandang lulz-


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: