Poet of Fall

Henfon aku dah Nazak?

Posted in Life by vien88 on January 23, 2009

Sebenarnye aku nak letak post yang ceria sikit, tapi oleh sebab telefon bimbit aku buat hal, tetiba rasa nak tulis pasal henfon lak.

hiasan semata2

hiasan semata2

Sejak akhir2 ni motorola L6 aku suka pengsan, pastu bangun balik…pastu pengsan, bangun balik. Selalu berlaku time unexpected. Lagi2 kalo nak hantar mesej yang penting, mula la dia buat hal. Aku naik geram, rasa cam nak campak atas lantai. Tapi kalo rosak habis langsung takleh nak siap keje. Terpaksa tolerate dengan kerenah budak ni.

Sejak 2-3 hari lalu L6 akin menggedik. Sikit2 suruh “CHECK SIM”, padahal sim dah memang ada dalam fon tu. Geram siot… aku terpaksa off-kan pastu on balik. Then masa alarm bunyi pagi tadi, tekanlah snooze, tak pasal2 henfon buat rutin off-on nye, jadi alarm snooze pon dah kensel. Patutla kekerapan dengar snooze pagi tadi berkurangan. Nasib baik bangun dan sempat solat subuh.

Yang buat aku rasa nak tulis ni ialah bila aku nak bluetooth gambar ke laptop, tetiba kata “service not supported” lak! Waaa ketensenan! Aku nak fon baru…tak kisah la model apa, asalkan murah, boleh pakai SMS, MMS dan amik gambar. Mp3 tu takyah la, aku dah ada MP3 Video Player. Tapi mak tak bagi belil fon baru, suruh cek bateri je. Entah2 bateri dah luput, so nak tukar yang baru. Aku tak kisah sangat pasal dapat henfon baru ke tak, takde masa aku nak poyo nunjuk2 orang fon baru (malas la nak layan orang yg jakun). Bila fikirkan aku bakal nak punyai fon baru pon, aku tak rasa excited sangat. Atau aku pendam gak perasaan tu..? Ah… yang aku concern skrg ni ialah nak contact para ajk projek. So aku perlukan fon untuk saling kontek mengontek…dan bukan tujuan nak berlagak kat orang.

Ahwaha…jgn terasa lak. So…misalnye aku ada fon baru, jangan mengada nak belek2. Bukan tujuan nak menyombong, but personally, aku tak brapa suka. Kang aku beli yang second hand cikai2 punye baru taw, takde sape mau tengok.😄

Tagged with: ,

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. kazu said, on January 23, 2009 at 1:58 pm

    ada banyak handphone u boleh pilih.. kalau nak tahan lama, beli Nokia jelah lagi murah :3
    lagipun bateri dia memang tahan lama.
    motorola memang cepat rosak, kalau ada trouble pun, kena repair juga. Kawan aku ada handphone sama dengan macam ko punya, tapi cepat rosak dan selalu ada problem

    ho ho ho ho aku ada terasa sedikit, never mind lah. Aku tak ada lah nak show offlah, lagipun handset aku sederhana, tak ada canggih sangat macam handphone sekarang.

    Kalau ko nak cari handset yang murah, just ask melah, I can recommend good handphone for you (:<

  2. f-one-r said, on January 24, 2009 at 2:13 am

    ok la tuh ade hp. at least better than aku yg takder hp.. har3..

    alah kau amik jer yg third hand.. janji leh gune.. amek murah2 la.. 100 hengget ker.. takpun pegi tempat lelong brg murah yakni brg2 yg kene rampas dek kastam.. ekekeke..

  3. fatin said, on January 24, 2009 at 2:42 am

    agk trase aku kikiki..
    tp aku x jd beli fon br pun..syg dowh fon aku yg skrg neh..
    tp kalo aku beli br pun sbb..(cm aku citer kt ko time kt kps tu) =P
    tp kalo ko nk fon thn lame aku suggest ko beli nokia
    bkn mhl sgt pun hp skrg
    kalo nk beli yg canggih manggih tu len citer r..

  4. kazu said, on January 24, 2009 at 10:20 am

    ish ish foner ni. kalau pergi tempat lelong tu kang kena tipu lak.. baik beli yang second hard atau yang baru punya.

    Ada banyak jenis Nokia ko boleh pilih, ada mereka jual Nokia bagi orang yang nak beli sederhana tapi harga yang berpatutan. Yang murah tu biasa reger RM200-400 lebih..

    check here http://www.mobile88.com

  5. deady said, on January 24, 2009 at 12:44 pm

    weh weh ko jgn tukar lagi ..

    ..lek la aku ader ..set kan sumthing dalam tu hahwhahwhaw

    ..hmm skang 600+
    pun dah leh dapat henpon yg kriteria kriteria ko sebut tu hehe

    go for nokia : D

  6. vien88 said, on January 24, 2009 at 1:06 pm

    oyeah…masa CF hari tu ko usik2 hp aku kan??

    so you’re the culprit!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: