Poet of Fall

Main Masak-Masak?

Posted in Life by vien88 on January 3, 2009
Sanji belongs to Eichiro Oda

Disclaimer: Sanji belongs to Eichiro Oda

Aku tak gheti masak.
Takat goreng2 je bole la, takpun tanak nasi.
So dengan pengalaman menggoreng dengan minyak panas (of course duh), masa first time dulu memang la selalu kena percik. Percikan minyak panas. Kena kulit, termasak kulit. Tapi lama2 aku dah tau camne nak avoid percikan. Maybe kena sikit2 iyer la, tapi takde la sampai sungguh menyakitkan. Erm..adala teknik ninja aku guna lol.

Tapi hari ni agak malang bagiku D:

Bukannya dah lama tak goreng pape. Bila dah lapar aku goreng la apa aku jumpa dalam peti ais tu untuk makan. Breakfast terutamanya. Pagi tadi… aku goreng telur mata (tak jadi pun, hari ni malang, kuning telur pecah…kulit telur pun terjatuuh dalam frying pan T_T )…tak pasal2 setitik minyak loncat dari pan ke kulit aku. Pastu nak buat teh pulak, terkena setitik air panas. GEDIK LA air ni, ngada2 nak lawan tarikan graviti pulak.

Tengah hari, aku goreng ayamas. Nak makan sekali Nasi Goreng Grammar Nazi. Kali ni pakai kuali, letak banyak minyak supaya boleh deep fry. Maka letaknya ayam ke dalam takungan minyak yang mendidih dengan hati2. Selalu aku goreng ok je…tapi hari ni, kali kedua setitis minyak meloncat dari tempat asal ke arah tanganku T__T

Bad luck bad luck…

Persediaan makan malam pulak, Grammar Nazi aku suruh tengokkan ikan bawal yang comel2 yang sedang direndamkan dalam minyak ikan…yang tengah panas. Okay…okay…aku rasa…tiba masanya untuk terbalikkan posisi ikan2 ini. *flips* then… TOING setitis minyak ikan buat landing kat bawah mataku. WARHGRHRGh!!

Kalo aku toleh 1 darjah ke kanan memang dah kena mata dah kot. Barula ada lauk tambahan, Mata Vulpine Goreng…

….nasib baik aku ni meganekko (gadis memakai cermin mata lulz). Kalo minyak nak attack mata aku pun takleh melepasi halangan yang lutsinar ni. Kalo tak… memang nahas la…buta sebelah…pakai eyepatch…

mmm…eyepatch…cool~!

I exaggerated to much😄

whoops…Sorry I bored you with something random. =P

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. f-one-r said, on January 4, 2009 at 2:35 am

    per kate pakai eyeshield?? melindungi bukan saje mata.. kepale juge dpt dilindungi.. hahak..

    baik pakai baju american football terus.. ngeh4…

  2. darkk said, on January 4, 2009 at 4:49 am

    kesian VN saya..
    awak pakai baju anti-virus tu la..baru kebal..

  3. vien88 said, on January 4, 2009 at 7:15 am

    foner>> kepala nak lindung dari apa?😄

    darkK>> kena baju takpe lagi…kena kulit..habis bercorak kulitku huuu

  4. chocobo said, on January 4, 2009 at 7:59 am

    gle hbt nsb malang kamu~~

    saye simpati–

    tp kn weyh, pkai eyepatch mmg cool gle–

    cbe bygkn, kalo ko pkai eyepatch, sume org pergi ke arah ko dan tertanye2,
    ” die ni cosplayer ke?” smbil menelek2 bj ko-

    TETAPI, bile ko bkk je eyepatch tuh, sume org lari bertempiaran..
    sbb diorg ingt mate merah kaw akn meletop bile2 mse saje..dan itu.. UNCOOL-

    trust me, ive been there-

    lolz

  5. fatin said, on January 4, 2009 at 1:01 pm

    hahaha..
    petua mmasak: pki glove ketika mnggoreng
    still aku amalkn
    kikiki..

  6. kazu said, on January 8, 2009 at 3:05 am

    lol i’m back :3

    anyway I’m not soo good in cooking lah, setakat masak pancake dengan baking bolehlah >.<


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: