Poet of Fall

My CF08 Story III: Gath with gtards

Posted in Life by vien88 on December 23, 2008

gtards = gforummers from gempakstarz forum

Hari Ahad, 21 December di ComicFiesta yang bertempat di Sunway Pyramid Convention Centre.

aku tengok forum pagi tuh… kata kul 12 tengah hari kumpul kat Starbucks. OK, pastu get ready nak blah ke KTM Seremban. Yes, kul 8 lebey aku bertolak dari Seremban… demi CF, aku sanggup *does Kamina pose*. Ntah nape dari travel yg biasanya 1 jam je jadi lebih satu jam… so overall… dari Seremban sampai ke Subang Jaya stesen 2 jam. Weh, ni aku dah citer…

Ok then….on the way ke Subang Jaya, +Angel+ aka Vinnie (aku suka panggil Vincent ehehe~) mesej aku tanya aku kat mana…tapi aku on the way. Lagipun booth buka lambat. Ingat dia nak join gath, tapi dia dgn geng JADC dia. Oh well nvm. Kul 11.30 Reppu mesej dia dah sampai, tapi aku masih on the way. Sampai2 je aku malas nak tunggu kat Starbucks dulu, lagipun naik keta terus naik ke Convention Centre…plus I was having my dere dere mode… >///> segan nak jumpe lol.

Tapi dalam kul 12 aku turun nak jumpa diorang kat Starbucks… tapi aku… HAMPIR sesat. Tak ingat floor mana entrance…bila dah dekat nak jumpa (singgah atm jap. running out of money. Beli BL pun dah RM20), Reppu tanya booth aku kat mana. Rupanya diorg dah naik. Oh yea… along the way aku jumpa si +Angel+ cosplaying as L❤. Lupa nak amik gambo. Too bad he didn’t join us…

Then aku naik balik ke COnvention Centre tercungap2. Letih siot… seriously aku berpeluh…well at least ada bersenam sikit. On the way balik ke booth…or did i just got back @_@. oh i was..kononnya nak stalk bebudak gforum if i saw them…tapi tak jumpe lak. Malas nak cari aku nak kejar balik ke booth, terserempak dgn seseorang yg familiar… aku rasa tu deady, tapi aku masih tengah segan silu untuk tegur >///>.

Masa dok kat booth tu, aku ada mesej Reppu suh cari kat booth Dream. Aku nampak Reppu lalu skali, cis, tak perasan kah… >3>. Kemudian…dia lalu lagi…kali ni aku pakai topeng plastic frenly tegur dia dulu. Kain pun ada skali. Kendian datanglah Ragey (nampak kepala dia terselit between Reppu and Kain lol). Kesian dia Sharip takde…

Pastu datanglah deady… ada hiatus sikit cos Reppu tak kenal anak buah dia. LOL. Kain pulak kena tumbuk oleh deady…pergh… dia lagi ganas drp aku. Bangkai ko deady, ko kata ko lagi lembut…hwahahahah~ Pastu barulah jumpa space, chaos, shinwa, kirua (tapi time tu aku tak ingat nama D: ). Ville pun ada! Dia kecik! Dia KECIK!!! Tapi dia frenly dan ceria… can’t believe i ‘warned’ her in /g/ lol.

candid whoops

candid whoops

After that we decided to get lunch…reppu collected us like a mother Hen. no really…he’s the chairman in /g/, and he’s also like a good leader irl. His English is damn good… i dunno about mine though, i use rojak. Oh ini gambo candid aku amik masa turun escalator kehkeh

turun....

turun....

kami makan di McD… line panjang…kahahah paling klakar deady nak lumba dgn aku dan Ville sape sampai dulu kat kaunter. Poyo gile bila dia gerak ke depan dulu…aku lek je la… tapi aku rasa cam bertuah pilih line tepi skali…and then…luck was on my side… kaunter sebelah yg pada mulanya tutup, buka pulak! Aku pun bergegas ke barisan yang baru…hawhaw aku gelak kat deady. Hatiku puas tengok reaction dia lolololol😄. Aku menang~

teka sape...

teka sape...

aku suka amik gambo candid

aku suka amik gambo candid.

Suara Ragey lembut…patutla Sharip suka *gets shot*

Erm... lessee...space, chaos and...kirua..?

Erm... lessee...space, chaos and...kirua..? Diorang ni mmg pendiam, takbley blah btol...

saat romantik reppu x deady LOL

saat romantik reppu x deady LOL (main game)

gambo aku takde sebab aku kameraman… XP

Shi- mana gambo Kain?!?! Actually…ada…tapi aku tak censored kan gambo tu so aku malas nak post.

Naik balik ke atas… singgah balik ke booth. Kendian aku dengan Reppu lukis kat longest comic strip challenge. Ville drew hers as well. Here’s the one i did… (credits to deady for the pic)

letak ??? supaya selamat. paham2 je la aku baca apa... |3

letak "???" supaya selamat. paham2 je la aku baca apa... |3

Deady pun jeles dgn kitorg, dia pun sibuk nak lukis. See her blog for more pics. We got certificate for that… won’t help in application…but…well, saja nak bangga… (oleh sebab kurang terima sijil, aku amik je la apa2 sijil asalkan ada opportunity). Pastu jalan2 lagi dalam CF, Reppu jadi lucky bastard seketika di mana mod pink dan mod yellow ikot dia ke sini ke sana… eh, but most of the time I think I followed my own feet cos I don’t like to walk in groups that much.

After the others went home, deady asyik berkepit dgn aku… =_=|lll. I fear becoming yuri victim lolz. Tapi kesian dia, teman la dia sekejap…sebab cousins dia jenjalan tah kemana. Sori aku tak dapat jalan2 sangat, letih sejak semalam…and I had to look after my booth as well. Oh ye…deady irl mmg se-retard her online persona *runs from incoming infamous belly punch*

I think that’s about it. Then I had to disappear… on to the next story.

…but imma continue my Persona 4.

Tagged with: ,

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. k4in said, on December 23, 2008 at 1:45 pm

    owh nice… and im really looking forward for next post..

    btw.. nko takyah cencor gambar aku… no worry aku tak kisah pon.. haha

  2. manamana said, on December 23, 2008 at 3:20 pm

    lagi satu post yg membuatkan semangat manamana membara untuk turun cf depan.

    tak guna ko reppu 2-2 ko rembat cis

  3. deady said, on December 24, 2008 at 1:05 pm

    :333

    next year .. im looking forward to punch you then haha😄

    haha .. sorry aa tak kate pape and salam ko ke hape ..
    time nak balik tu

    .. aku balik sebenarnye dalam pukul 9.00+
    kitorang jejalan tgk baju.. .. emm .. yeah gedik gedik on the mode sat hehe

  4. vien88 said, on December 24, 2008 at 1:12 pm

    manamana>> ko mesti datang. tak datang aku buru ko…

    deady>> then i have to train my kicks and counter attacks… kalo ko tumbuk sampai kempis perut ku bole gak~ eh no worries lah
    whoa deady tgk bajuuuuuu~

  5. Lee said, on February 3, 2009 at 8:51 pm

    Thank you for the +Chaos+ photo.❤❤❤❤❤

    lol about the warning part…

    Anyway keep it up! Don’t be like me (I already FORGOT my own password for blogging — so, no updates for my blog yet….)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: