Poet of Fall

Trip to Kuching

Posted in Life by vien88 on December 5, 2008
T3h epic cat statue

T3h epic cat statue

Day 1:

Bangun pagi gila. Sebab flight blah pagi. But we departed a few minutes late but still sempat naik kapal terbang. 2 jam lagi sebelum berlepas, nak sampai ke LCCT lebih kurang 1 jam. My family is the very punctual type most of the time so we arrive pretty early. Makan brekfast kat lapangan… mahal tapi takde la sedap sangat. Aku tengah tak sihat time tu, makan la ubat yang patut.

Window View

Window View

Naik kapal terbang agak freaky. Erm… entah la😄. Fortunately, ada steward yang hot tapi tak sempat nak ngorat lol >///>. Sambil2 naik tu aku bayangkan lagu “Highwind Takes the Skies” dari Final Fantasy 7. Bila proses take off dah habis, baru leh pasang MP3… cis aku takde lagu tu? aku dengar remix pon cukup la rasa cam terbang dalam ariship ^_^. Masa tengah mendarat tu aku rasa pelik sebab dengar macam volume suara orang lain jadi low. Hmm, maybe ada kena mengena dengan pressure tinggi ke rendah kot dlm salur telinga aku. Tapi aku dah cuak dah takot gegendang telinga aku rosak or sumthin lol. Selama satu jam aku separuh pekak.

Tengah hari tu makan kat restoran yg masak masakan local. oh well, aku makan benda yg tak penah makan. tp bukan Sarawak punya dish kot. Petang tu kitorg sume rasa letih so tido/lepak/main PSP je kat hotel. Malam tu best~. Kawan bapak aku (the person he is working with) bawak ke restoran yg agak high class pastu makanan dihidangkan satu per satu. Dia yang belanja pulak tuh! Ada makanan local, ada yg dimasak stail western/eastern. Di situ la first time kita makan itik O_O. Itik lagi liat dari ayam, rasa cam makan daging. And the finale is grand! Sagu Mangga yang sedap❤.

Erm… pastu ada bual2 sikit. Tah camane tah bole terkeluar aku cakap aku suka makanan Jepun @_@. Then Mr. Lee tu tanye penah makan Sashimi tak. Orororo tak cuba lagi de… masa tengah tunggu makanan aku dgn adik aku nak gi tengok toilet high class pastu camwhore dlm tu.😄

camwhore dlm tandas

camwhore dlm tandas

Malam tu susah nak tido… D:. Oyea, Kuching TV got NHK!!

DAY 2:

Bangun lambat, brekfast kat hotel tu. Most of the food seem tasteless lol. Then naik balik ke bilik sbb adik lum mandi. Kat bilik aku main Patapon puas2. And then… kitorg kuar gi jalan2 kat Kuching. YES kita berJALAN cos bapak aku gi keje. So 3 org je la yang bebetul melancong. Kitorgang gi Ceroboh Holiday Inn yang ada banyak traditional stuff in display. Aku jumpe kedai yang jual buku tourist Kuching so aku beli. Yang tak bestnye masuk shopping complex lak >_>?  kat KL dah banyak kowt, setiap minggu gi MidValley… i wanna see some traditional Sarawak stuff. Yang best lakjumpe restoran All You Can Eat Buffet! So main bantai je sebanyak mana kita nak… tapi perut tak muat.

Makan Buffet

Makan Buffet

Pastu nak hujan. argh. Still kita gi jenjalan kat Riverside. Aku nak naik bot tapi mak aku takot lak lol. Nak tengok Fort Margherita… D:. Instead kitorg naik bot ke Astana, previously Brooke punya residence. Malangnye tak dpt masuk sebab dah jadi tempat tinggal Government State Officer thing.

Cis… so balik ke other side… masuk lah Bazaar. Beli souvenier. Ada gak jual replika Terabai yang buat aku *_*. So aku beli satu shield and spear. Some keychains too.

souveniers~

souveniers~

Just the small model...

Bow and Arrow

Dah letih, kitorg go along Bazaar Street anc check out other Souvenier stuff. I found some intsrumental Sarawak CDs, decided to buy one recommended by the shopkeeper. (Still listening to it, i’m not gonna evaluate it yet) entitled “Solo Sape” by Tuyang Tan Ngan. Okai, pastu balik hotel… tak sempat nak rehat lama2 cos malam tu kita pi makan luar with some of dad’s rakan-rakan sekerja again.

Solo Sape

Solo Sape

Otou-sans Collegues

Yes MOAR POSHY not-so-Sarawak restoran. Cos… we were brought to… Japanese Restaurant! Wtf?? Oh Mr Lee ingat lagi aku cakap aku suka makan Japanese food lol. Ok don’t take it srsly but… oh well. it’s not yer average Sushi King tho. And we ate in a closed room yang cam Jepun, w00t. Floor siap cam tatami, meja rendah, then duduk atas lantai… rupanye for our sake, there is a hole under the table where we can gantung our feet. lol seksa la kalo kita dok bersila je sepanjang hari. Awkward, but satisfying food expeirence. I keep listening to Okami OST to get in the mood. Okonomiyaki is big.❤

Itadakimasu!

Itadakimasu!

I requested dad to take us to Cultural Village. but we found out that it’s pretty expensive to get there. my sis isn’t ethunsiastic about going there… so we had to cancel that plan. I got a little sulky. T_T  i dun wanna go to Kuching looking at typical city stuff again!

DAY 3:

Kali ni bangun awal sikit. Jalan2 at Riverside again, this time we went to Fort Magherita. Kena redah kampung and the path is kind of… not convincing despite of the signboards.

Thru Kg Boyan

Thru Kg Boyan

crappy signboard

crappy signboard

So we arrived at the fort greeted by the friendly jaga who kindly explained about the fort. My sis and I lepak2 around the pentagon area and did some camwhoring again (i did the epic Gurren Lagann pose lol). Aku panjat tangga just to get a pic of the skull door. Then the guard cakap there are skeletones beyond that door, “wanna see?”. But we declined that offer lol. pastu dia suh naik ke tower.

Just a small model of the fort

Just a small model of the fort

WTF??

WTF??

So kita panjat ke tower and pass thru empty rooms with… electricity sockets (erm, it became a Police Museum till 1999). Then naik sampai atas… but kenot access the watch tower. Moar camwhoring! Next we visited Brooke’s family grave buried somewhere nearby. So rude of us for not giving kata2 at them or bringing flowers. Please don’t haunt us. D=

oAo??

oAo??

Grave

Grave

The way back was challenging cos it rained. We had to lepak in some kampung school untuk berteduh. When the rain is gone we went back to the other side. Some Sarawak kids talked to us for a while in the boat, then off we went to the bazaar again. Kali ni shopping sakan. I want the cool Headhunters T-shirt tapi tak jumpa yang decent. I don’t exactly wanna walk around with pic of skulls. I found a simple one but takde saiz. So aku beli je apa yg ada… and moar keychains.

Ooooooh~ i liek swords

Ooooooh~ i liek swords

Pastu tiba masanye kita bertolak ke arah museum… and pass by pos ofis yg takleh blah…

So we arrive at Greece...owait, its the Post Office

So we arrive at Greece...owait, it's the Post Office

Visited Musuems. Too bad no pics allowed. Nothing much in Chinese Historical Museum. Art Museum… (even the text arrangement is ‘artistic’) had some traditional stuff in the first floor. The sculpture of Ayam Laga using recycled stuff is amazing. The upstairs got some foreign arftwork. no time to view with full concentration and interpret. not much there…

Etnology museum is better i think. We learn new things… like the names of fishes from English to Malay and vice versa. So Tongkol is actually Tuna… lol. Upstairs ada lagi traditional local stuff. There’s a room that imitated the rumah panjang… and we sort of ‘intruded’ the headhunters home cos there were his ornaments on the walls… and human skulls hanging on the ceiling =_=|lll.

Next stop was the Islamic Museum. although it was empty and seemed isolated, it was fun for my sis and I. Dunno leh, had our own sweet time looking at displays. I think that’s the best part lah. The weaponry and armour section are my personal faves. And gile… la… kat bilah kapak pon nak ada ukiran2. An example of pintu kampung bangsawan Melayu zaman dahulu pon ada. Rajin gile la sape2 yang carve ayat al-Quran on the daun pintu. Now we don’t see that kind of art nowadays. Same stuff on gerobok and almari.

It still rained when we were on our way back. NO choice but to ride the taxi, everyone is exhausted. My feet is weary but I don’t feel too tired from the walk (mungkin dah biasa jalan ulang-alik dari kolej ke fakulti). Rehat2 dulu and waited for dad to come back. Then it’s time to say goodbye to Kuching.

Flight waktu malam… is scarier during rain. The plane was shaking now and then, i got a bit pening. @_@  Then became half-pekak again near the end of the flight, somewhere inside my ear holes hurt a little this time. Arrived safely Alhamdulillah.

—–

Not in the writing mood much. Had some stuff to do. Till next time.

Tagged with:

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. kazu said, on December 6, 2008 at 4:53 am

    wow. ko naik MAS ke AirAsia?
    terasa nak pergi sana :3 tapi tak taulah mahal ke pergi ke sana -_-

  2. vien88 said, on December 6, 2008 at 6:22 am

    AirAsia… murah sikit…i dunno the cost tho…^^;

  3. halfey said, on December 9, 2008 at 9:15 am

    Argh! Mung pegi Kuching tak cakap

  4. vien88 said, on December 9, 2008 at 2:28 pm

    halfey>> mana-sama larang aku lol~

  5. halfey said, on December 9, 2008 at 11:48 pm

    Isk! Kalo tau buleh aku belanja sushi ngehehe! (Japanese restaurant banyak kat Kuching ni tau!)

  6. vien88 said, on December 10, 2008 at 11:52 am

    ohoho ada org nak belanja means… next time i go to Kuching i will noify u first |3


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: