Poet of Fall

2008 recap…and new year Resolution

Posted in Life by vien88 on December 31, 2008

To be honest, I can’t remember what happened during the first half of the year. Probably nothing exciting happened much…or that I don’t recall.

I remember struggling during my under observation semester, since I failed my first one. It’s not like i’m being watched lol…but the time table definitely feels more relaxed. And my results…cukup2 makan.

But the new semester had more exciting stuff… there was this Japanese Language Festival where I watched Waterboys movie, which was awesome <3. (young guys in swim trunks…whee~). Then I learnt some Aikido moves and..Ikebana. Yeap, VN learns how to susun bunga liek she’s so feminine =w=, but it was fun. Ikebana is awesum.

Load of sh1t happened somewhere in the middle and near the end. But all the way through good stuff happen as well. It’s a well balanced year I guess, but I can’t help being dragged down by negative occurences. Cos I can’t run away from it. And good times just go on in just a short while… I wish it could go on forever so that I won’t start thinking stuff like “what’s the point of my existence?”.

When getting to know some individuals have a minor grudge on me, I don’t feel so enthustiastic to go back to the confinements of residential college. I feel like a coward. I can’t face it…can’t face them. I know I must’ve done something bad, but sometimes I don’t realize it cos I’m just being myself. Well, I have learnt that being ‘yourself’…cannot always be acceptable. Next year is gonna be so frustrating…I feel in need to be alone. away from… so-called nice people. And the freakin’ noise.

ah wait a sec…i thought i’m gonna say bye2 to emo emo Vulpie.. geez, i gotta admit, around the last few months of 2008 I’m getting a lot more cheerful and optimistic. even if I have lost someone dear. well, I didn’t lose it… his ‘soul’ that I’ve always admired has disappeared. There is no more ‘brother’ that I have known 4 years ago. I still think of the issue despite of letting it go already… strange thing is…I succeeded ‘forgetting’ about it when I was..fooling around with someone. VN comes upon realization *persona evolves*

A-anyways >///> …this year I made brand new social links fresh from the oven.

Resolutions..?

lessee… I wanna try make myself more hardworking, both in studies and art. But I have to make sure I play my video games moderately, finish the games as soon as possible and spend less time online. Hopefully. I wanna get myself a Nintendo DS. I wanna…try to be more tidy (but why do i feel like this is so hard to accomplish!?!?)..perhaps by spending less time in the room in the residential college or else I’ll start messing around. At least I get to go away from unneccessary commotions.

This last post for 2008…sounds rather boring. I’m feeling rather melancholic somehow. I’m reading BL to be happy.

till then. Happy new year~

Advertisements
Tagged with:

Kes Sosial dan Anti-sosial

Posted in Life, Serious shit by vien88 on December 28, 2008

Lepas baca blog f-one-r dan kazu, tetiba rasa cam nak tulis lak post mengenai bab ‘sosial’ dan ‘anti-sosial’ nih. Aku nak citer serba sedikit dari kisah lama aku dan juga sudut pandangan aku. Sebenarnya aku takleh nak setuju 100% entirely dengan pendapat kazu dan foner. Tapi jangan risau la, bukan aku tolak sepenuhnya buah fikiran korang.

Alright.

pertama sekali…perkataan ‘sosial’ tu sebenarnya bermaksud lebih kepada ‘friendliness’ and liking other people’s company. Tapi kat Malaysia ni…perkataan ‘sosial’… jadi istilah untuk describe golongan yang melampaui batas2 pergaulan.

Alkisah seorang kanak2 yang pendiam dan pemalu. Entah kenapa bila jumpa orang aku tak berani nak bersuara, terutamanya orang dewasa. Sampai mak pun bising aku ni tak mesra, siap banding2 lagi dengan sifat peramah childhood friend aku. Meh, nak buat camane…bukan masa aku lahir aku leh pilih personaliti sendiri pun. Aku dilahirkan begini…ataupun sifat pendiam ni disebabkan oleh suasana di rumah…? Itu kita tak tahu.

Walaupun aku ni pendiam, tapi dengan kawan rapat aku pandai buat lawak. Bila masuk je orang asing aku diam. Sifat pendiam ni teruk sangat, sampai ada satu masa ni aku tak pasal2 dipinggirkan aku tak marah pun. Takut hilang kawan. ‘Kawan baik’ still baik dengan aku, tapi bila waktu rehat aku takleh join. Aku tak tahu apa masalah aku, tapi aku diam je. Nasib baik ada sorang lagi teman time tu. Tapi tu la masalah dia… bila teman tu tak datang sekolah, aku dok sorang2, tengok orang lain bersuka ria dari tepi.

Thus datang azam dalam hati, “Kalau aku ditakdirkan berseorangan seumur hidup, takpelah. Tak kisah pun, aku masih boleh teruskan hidup…” (ni macam ayat Squall dari Final Fantasy 8 masa kecik). Masuk sekolah menengah aku jumpa kaunselor, dia kata mungkin aku ni pendiam sebab aku a dua orang adik beradik je. Mungkin jugak.

Masuk sekolah menengah lagi kesian… sebab kebanyakan pelajar dah kenal masing2 dari sekolah rendah dulu. Aku salah satu student yang sesat dari tempat lain. Oleh itu, masing2 dah ada geng tetap. Aku lak taktau nak masuk yang mana. Aku target beberapa orang…dan kadang2 aku buat sesuatu yang pelik supaya diorang dapat terima aku dalam geng lol. But relax la, eventually aku jumpa gak member kamcing. Yang bestnye geng aku sume minat anime dan melukis (kecuali sorang).

Sungguhpun misi mencari kawan sudah tercapai, masalah still berlaku. Oleh sebab aku rapat dengan diorang je, dengan orang lain dalam kelas aku tak ngam. Bual gitu2 je, tapi tak pernah lepak dengan diorang. Bila aku pergi shopping complex, aku pegi dengan famili, diorang pergi dengan kawan2. Setiap hari Ahad mesti pergi lepak2. Oh begitu ke budaya nya…rasa jeles pun ada gak…kenapa aku tak join… geng aku pun bukan jenis macam tu. Geng aku agak anti-sosial, jumpa kat sekolah, dok rumah macam budak baik…skali skala je lepak sama2 kat Summit Batu Pahat. Eh…bukan sekali sekala… sekali setahun!

Satu problem kalo kita asyik berkepit dengan satu kumpulan jer, kita susah nak masuk dalam discussion kumpulan lain. Kita susah nak cari teman dari orang lain. Contohnya, bila geng aku tak datang sekolah, aku jadi lonely. Nak masuk campur dengan geng orang lain takot diorang kata aku ni sibuk…lagipun kalo aku masuk dalam perbualan diorang, nak cakap apa? Diorang cakap pasal radio era.fm, gosip artis itu ini… aku lak kenal artis tempatan pun tidak.. Tu yang sibuk tengok Akademi Fantasia tu go with the flow, at least ada gak benda nak cakap…

Still, agak pathetic la aku ni tak banyak kawan. At least aku tak terjebak dengan couple2 time tu (hinggalah masuk form 5). Aku sekolah perempaun… classmate kenal budak laki dari sekolah lain, especially dari sekolah agama (Sekolah agama seolah2 wajib di negeri Johor). Aku tak kenal budak laki, aku pergi tusyen pun tak pandang diorang. Muka pun tak ingat, so tatau ada yang hensem ke tidak hwaha. Ni pun satu masalah…bila cakap dengan laki…aku jadi…segan. Sampai sekarang pun…erm, tengok keadaan la. XD

Habis zaman sekolah, aku tanamkan azam nak jadi ramah sikit. Takde la sampai terlebih mesra, just latih diri pandai cakap dengan orang lain. Sebab aku tau lepas ni aku takkan jumpa orang yang sama minat dengan aku. So aku just kawan je dengan sape2. Topik pun harap2 aku leh bagi sikit buah fikiran. Ayah aku pesan, aku kena pandai cakap dengan orang. Kena pandai socialize, tapi jangan lah ‘sosial’ ke arah lain. Kalau taktau apa nak cakap pun, benda tak penting pun cakap je.

Aku selama ni rasa benda tak penting tak perlu la nak cakap. Ada sesetengah orang cerita dari awal sampai habis pasal hidup mereka dalam satu hari. Kepala otak aku mesti fikir, “perlu ke kita tau private life org lain?”. So, biasanya aku pun malas nak citer pasal private life. Tu yang buat aku pendiam. Pasal masalah pun aku suka pendam2… but sekarang, I find myself being more open about my personal life and problems. Up to the point I cleaned up my closet about a certain issue.

Which is…about bab sentuh2 antara laki dah perempuan yang tiada pertalian keluarga. Aku tau haram, tapi aku tak cukup kuat untuk tolak ex aku yang mengada2 nak pegang tangan dan peluk semua. Nyesal aku bagi, dah puas main aku, dia buang bila dah jumpa mainan baru. Blessing in disguise…mmg sedih time tu, but i deserve it…sebab aku langgar larangan bersentuhan tu. But that does not make me dalam golongan ‘sosial’…aku bercouple pun, aku still jenis anti-sosial.

As of now, aku rasa aku lebih ramai…erm…kenalan berbanding dulu. Termasuk jenis2 yang terlebih sosial, tapi aku tak kisah…aku takde la nak memilih sgt skrg ni. Asalkan aku tak terjebak dengan aktiviti diorang sudah la. Aku rapat dengan orang tu dan orang ni, aku leh bual2 dengan kenalan lain tanpa masalah kekok. Dengan kaum lelaki pun no problem. Tapi takdela sampai aku tergedik2 bajet manja uwekkk. I say I’m quite satisifed with moderately social self right now. Aku lagi ramai member pun, aku still tak suka lepak2 sampai lewat malam (mak tak bagi~). Takde la aku lepak dengan ramai2 laki, kecuali dalam dewan kuliah (skema siot). Kiranya, sifat anti-sosial masih ada dalam sanubari.

So bagi kawan2 aku yang anti-sosial di luar sana, kalau dah bersikap camni zaman sekolah, nanti masuk menara gading ada masalah tau. Nanti korang kena masuk projek tertentu, buat assignment, buat presentation (aku paling lemah bab ni)…soft skill tu penting. Tanamkan azam nak ubah diri tu sikit. Jangan terlalu senyap, jangan terlalu mesra. Moderate je. Jangan culture shock pulak! bahaya beb…

kalau tak master lagi (atau halfway mastered)…nanti nak kerja susah. Kalau nak selamanya jadi hikkikomori baik dok rumah, kawen, jadi isteri solehah. stop dreaming about going to college or something >_> Kalo nak keje gak, baik korang ubah sikit sebab nanti kena deal dengan laki gak… tu kalo perempuan… kalo laki…entah la. Kalo ko jenis pendiam jadi taxi driver pun tak best. Aku penah naik teksi di mana pemandu nye tak ramah langsung…ayah aku nak start conversation, dia jawab cam nak taknak. Last2 ayah aku malas nak layan…lol.

Jangan la sampai set psikologi tu dengan social = bad. No. Kena ada fikiran matang sikit. You should grow up and understand it yourself.

My CF08 Story V: Doujin Reviews

Posted in Life, Review by vien88 on December 25, 2008

<must add pic later>

ehh…omg…there’s a 5th “My CF-8 Story” series?? Oh yea…i just remembered that I need to do reviews!

I didn’t buy much this year. Most of the ones I bought are over RM10. And the rest of the money went to transportation and meals. At the end of the day, I had RM17 in my pocket. I began with around RM150 ringgit. This is the only time I shop like hell… only stuff regarding otaku… i shop like hell. I don’t shop like hell for clothes during sales like other girls do.

I just finished reading all the doujins I bought from CF today. And gee i kinda regret not buying YonGumi’s new issue… D=

oh don’t limit yer thoughts to doujin = H. that’s like saying anime = H (lol Kosmo!). Malaysia have doujin and doujinshika too, but we are not allowed to sell anything too horny.

I shall review it and recommend the ones I have read.

Final Fantasy Omnibus by Thingamajica

-personally I think this one is the best among this year’s collection. As the title said, it’s a Final Fantasy doujinshi. But…as usual… FFVII – FFX stuff. FF6 and below has no love.. D: (therefore, I will make one for dissidia next year). Anyways…it’s a compilation of about 5 comics. I love the drawings, they looks so professional… so much better than Japanese manga. From their drawing I sorta saw some Malaysian Manga style identity. There’s a prelude of Final Fantasy X comic which tells a story about the Zanarkand War 1000 years before the game. The storyline is well written and really suits the flashback scenes in FFX-2. If you find it difficult to understand what was going on between Shuyin and Lenne, i suggest you read this one. I can say it’s my fave… the rest are cool too~

Fazuu #3 by Fazuu

– I was looking forward to Ayez‘s comic but it looks like she didn’t manage to do one… lol. But I’m quite happy to see Without Motive by kitsune-sin again. The story is about a guy with a pretty face, who moved out from his home to be independent (more like trying to get away from his pervert dad lol). Unfortunately for him, he rented a room in an apartment which is full of girls. Harem anyone? Think again… like what the title says… the story is totally ‘without motive’. From a dude who yearns to confess to this pretty ‘girl’ in his school to a random adventure in a demon world O__o. How f*cked up is that…but that what makes this story unique. Seriously…it’s not something you see everyday. The only negative part is that the panels are pretty confusing…

EXDEE by Graveyard Studio

– I like the emo rabbit story. It’s so cute…and so simple…Kelzero is showing a significant improvement in his drawings. Congrats to him! I like Jid & Ri pirates as well…and it leaves a cliffhanger at the end…dammit… how did a pirate end up with a random girl?? i wanna know more!!

Dream #5 by DreamTeam

– Hwaha…reviewing my own zine. Oh well, since I have not read my teammate’s comic, I might as well just review them. Neo_Emphasis and Sidewinder made a few Guardians comic and the spin-off. Mecha themed… yeah, we barely see mecha in CF anymore. if you need more mecha then buy our stuff cos my boss will draw a lot of them. Unlike his homophillic teammates lol. Again he made another awesome story…but I forgot to offer my proofreading service so there were a few grammar mistakes in the dialog. And also, the comics are a bit confusing… and then there’s HEEragizawa’s Supernatural fancomic…well, basically is a Supernatural spin-off. She’s great at realism but has still so much room for improvement. Last but not least…damn those epic 4komas by VulpineNinja. I assure you, I make yer guts burst into pieces and fragments – that’s my signature ninja skill. Yay… oh one thing I am not satisfied with my boss’ editing is the made-up dialogs and plagiarism pics. Oh why did he do that D:. that is so wrong… we had no idea that he was doing this. I know it’s just for fun but… For your info… i wasn’t playing Dirge of Cerberus or even cursing Shelke T_T. And I don’t…curse like that…(i have my own style). Looks like i need to point my dagger at my boss’ neck to stop him from repeating this hweheh…

gya… whoever who bought dream 5 (or our previous issues), you can leave your review here. PLEASE.

Below is the reviews for BL doujin. FANGIRL MODE BEWARE. Read at your own risk, skip if you please.

Chocolate Fantasy by Various Artists (Gnil, Taciturnic and Tofuji)

– Overall, I’m a little disappointed with this Final Fantasy yaoi anthology. But I have to say that the best one is FOCUS, a Squall x Seifer comic. Although Squall may be OOC here, but the sweetness in the..ahem… epic kiss is just too awesome. It tells a story of what happen before the intro in FFVIII. yay~. The next comic, CHOCOLAT is about Reno x Rufus. Hmm, I think this can be done better with proper writing/plotting. I just can’t detect what is wrong…but it definitely didn’t make me erm… giggle while I read. note that if I manage to giggle girlishly (which is freakin’ rare) or smile that means the BL is good eheh… reno doesn’t look much like Reno. His hair needs some adjustment. Lastly…REMEMBERANCE… a Vincent x Sephiroth comic. I personally dislike this paring, but if the author writes the plot nicely I may be able to accept it… but the plot jsut sound a bit too typical. Even the angst didn’t work too well. And seriously…there seem to be no effort in the drawing..

Caramella by Various Artists

– Too many artists to list. Too many links to list. But allow me to review ’em. For a BL comic, this one is definitely better than the previous one. There are 2 sessions, morning session (read from left to right) and afternoon session (read from right to left). The first comic in morning session is a little confusing… cos i find it hard to differentiate the uke and seme due to the almost similar character design. @_@. My fave would be the afternoon session’s first comic, BELONG by kiDChan (omg!! *worship worship*). it’s just…so…. CUTE! *squeal*. Cos there’s this adorable shota <3, he managed to escape from the seme’s punch by just…crying…ehe~. And Cold Day by Terra isreally funny and cute too,

“dear you, I did so many things just bcoz I wanna make friends with you. Don’t you think I am interesting enough to kill your boredom? ❤

from interesting me.

p/s: I’m not gay”

LOL XD <333

and the illustrations are just…HEAVENLY! *nosebleeds*

and therefore i am inspired to…uh…do what they did…ehe~ just need the motivation… >w<

okaiii that’s about it. till next time.

*kyaa! kyaa! away~*

Tagged with: ,

Xmas post

Posted in Serious shit by vien88 on December 25, 2008

Meri kurisumasu!

Meri kurisumasu!

I got this message twice… but I still doubt the truth. It is either you believe it or not believe it… it is either trying to warn us or simply menyesatkan fellow Muslims.

“Sorg bekas biarawati Kristian yg msk islam mbrth dlmcrmhnya,HARAM bg ssorg umat Islam ucap Slamat Hari Natal@Merry Christ…ini krn ia bmksd Sjhtra Keatas Tuhan Yesus(NAUZUBILLAH)Sebarkn lah pkra ini,bdosa kita jika tak smpikn bnda yg hak..(NAUZUBILLAH)”

whoops…I shouldn’t have post this here in case my Christian friends see this (if they can understand Malay). But tell you what… so long as I don’t see proof, I would say that I won’t simply believe in such statement. Besides, this sound so freakin’ racist… apa salahnya kita wish Hari Natal kepada kawan2 terutamanya yang beragama Kristian? Sedangkan kawan2 aku dari agama lain pun ucap Selamat Hari Raya kat aku. Kita ucap la diorang punya celebration gak… or else Muslim dikatakan sombong dan angkuh.

Jangan2 dapat mesej ‘ucap “Happy Deepavali” dan “Gong Xi Fa Cai” pun di’haram’kan pulak’… pastu entah apa diorang sengaja translate dari bahasa mana ntah jadi maksud lain. Camane la bole kebetulan memberi maksud yang tak elok bagi umat Islam. Hmm… lagipun ayat atas dalam BM.. orang Malaysia je kot tau. Kalo nak pastikan benar, jom kita tanya orang Kristian di luar Malaysia.

So “Merry Christmas” = Kesejahteraan Ke Atas Tuhan Yesus…??

Benarkah? Atau orang yang start sebarkan chain mail ni TAK FAHAM BAHASA INGGERIS?? Cuba tengok dalam kamus… apakah maksud ‘Merry’

cilok dari wiki… “The word Christmas originated as a compound meaning “Christ’s Mass”. It is derived from the Middle English Christemasse and Old English Cristes mæsse, a phrase first recorded in 1038. “Cristes” is from Greek Christos and “mæsse” is from Latin missa. In Greek, the letter Χ (chi), is the first letter of Christ, and it, or the similar Roman letter X, has been used as an abbreviation for Christ since the mid-16th century. Hence, Xmas is often used as an abbreviation for Christmas.”

Christ pulak is English term for the Greek Χριστός (Khristós) meaning “the anointed”.

hmm they didn’t say anything about ‘tuhan yesus’ thingy…

Kalau apa bekas biarawati kata ni benar, SILA NYATAKAN nama beliau! Haih… sebab aku tau ada je orang Islam yang wujud untuk menyesatkan kita. Kadang2 orang kita pun membabi buta percaya sahaja… well, aku cakap benda ni thru experience. Kat sekolah dulu aku penah deal dengan ajaran ‘sesat’ begini. Nasib baik aku ada inisiatif untuk mencari kebenaran dan akhirnya berjaya.

Sama gak dengan kes “AKUM” dulu lol. Entah ayat apa dia bagi…pastu bagi maksud amenda tah, kaitan dgn binatang. Nak short form pun takbley ka…sedangkan dalam buku teks pun tulis Allah S.W.T dan Nabi Muhammad S.A.W. Jangan diorang bagi made-up meanings bagi SWT dan SAW pulak lol.

Macam la lagi kes… takleh sebut tu, takleh sebut ni… tapi bukan ke yang penting ialah ‘niat’? Ye la, kita Muslim bila ucap Merry Christmas kat orang, adakah betul2 kita niat nak celebrate skali…? Sedangkan kita sendiri ucap Dua Kalimah Syahadah entah kita hayati ke tidak. Wallahualam ^-^

Samada korang nak pecaya ke tak nak… up to you guys. Just be careful of these messages, tu je pesanan aku. Kalo nak confirmation, sila rujuk imam ulama’ yang terdekat… tapi bottom line nye…aku tak suka dapat mesej ala racism gini…

Anyways…Merry Christmas~ *just a wish, not a worship*

Tagged with:

My CF08 Story IV: Fangirls in the KTM

Posted in Life by vien88 on December 24, 2008

No worries, this is the last of the “MY CF08 STORY”. After some posts in lame rojak language, I think I should post this fully in English. I have not been giving justice to my composition skills for a while…I fear it may deteroriate as time passes.

This is a story of an Otaku…well, not exactly your pure Otaku type of person. I know it is something offending in Japan, but allow me to use this term to refer to a fan of anime, manga and video games. Besides, some terms may mean differently in different countries. Like the word “best”, compare the use of that word in proper English and in everyday Malay conversation. You’ll get the idea. Ah, at least using this excuse won’t make me feel guilty about using the word ‘otaku’.

Anyways, this is a story (alkisah!) of an Otaku who wanted to go home after a long day in Sunway Pyramid for the sake of Comic Fiesta 2008. She even paid RM25 (using Gempak’s discount coupon~) for the event. An average person won’t have the will to pay for such price for such event… but hey, there were lotsa people in CF. So I’m not alone… and in case you’re wondering, CF is a non-profit organization/event; their tagline – “For fans by fans”.

I’m stalling again, yeah.

At first me and my team wanted to have some sort of party after the event lasted. But it was a little too late for me to stay longer because I did not want to miss the train. It was already dark. And truthfully, I dislike travelling at night. Be it alone or with company. Blame it on my upbringing. My insecurity keep sensing there are danger lurking somewhere in the darkness. So, I tried to go back as early as possible. It was around 8pm.

I notice The Pelabuhan Klang – Sentul trains are worse than the Seremban – Rawang ones. Maybe not the trains, but the tracks. It wasn’t my first time riding that one, but after a few tries I notice Pel. Klang – Sentul trains have bumpy rides in store for you. I notice a couple of girls apparently just got back from CF; i can tell by The One Academy freebies they were holding and the nekomimi (cat ears). But I didn’t bother to say anything…

Then it was time to switch trains. There were a lot of people…I can’t help worrying about not getting a seat. I don’t mind standing for a while, I hoped the crowd lesson as we go further south so that I had a chance to sit. It should happen, but sometimes luck won’t be on your side, you had to stand for an hour breathing in nauseating odour.

Lining up like a nice civilain… I saw another two people who seem to have gotten back from CF. One dude was holding a huge Kingdom Hearts (Organization XIII) poster, which was weird for me cos I can’t imagine guys being fanboys of KH. Or he could have bought it for someone else (a sister or girlfriend) lol. Then next to him was a girl carrying a bunch of bags. One of the bags had an anbu mask. Oh…a cosplayer. She was also wearing the CF tag; a committee member.

Finally the train arrived, I’m glad I was in the front line and managed to get a seat. Well, next to that girl. So..uh…somehow I felt like I needed to sharpen my soft skills. I seem to have decided to start a conversation, man, I can’t tell if I’m faking my friendliness or not LOL (sometimes I’m like that D: ). >///>  But no worries! I’m glad I did talked to her. really…sincerely… ^^

Because…?

First of all…the thing we had in common was that we just got back from CF. So I asked where was she staying, since she was this desperate for CF that she had to return home this late (like me LOL)… and discovered that we’re heading for the same station? Which area…?? To my surprise, we lived in the same district…and the same residential area! FATExCOINCIDENCE!! ❤ Then we progressed to things like… anime and video games stuff. She showed me her KH fanart, then I showed her mine in exchange XD.

But if it wasn’t for the AkuRoku fanart, things may have gone dull. I was a lil scared if she saw that and freak out. So here’s another thing we had in common; YAOI FANGIRLS!

>w<

Then we talked about the wonders of BL and how it made us euphoric. LOL. From how we started to have interest in this peculiar thing to our favourite pairing. Seriously we were “kyaa”-ing all the way till we did not notice what station had passed. The usually boring one hour travel was different that night. What was more is that we talked about Persona 3 and Persona 4 – she completed P4 Japanese version! And we both love Kanji Tatsumi ❤

There are other stuff we talked about but I should cut the details. But bottom line, I’m glad I met her XD. We talked more while waiting for our parents to pick up. Turns out she’s younger than yours truly (feels old).

Random pic for Social link lol

Random pic for Social link lol

VN MADE NEW SOCIAL LINK with [insert appropriate arcana]

Um.. ok anyways…

Kirin if you’re reading this, thanks for the SuzaLulu pics <3. I need…moar~! (so that means social Link is rank 2 already)

time to resume Persona 4…oh er, breakfast first.

Toodles~

My CF08 Story III: Gath with gtards

Posted in Life by vien88 on December 23, 2008

gtards = gforummers from gempakstarz forum

Hari Ahad, 21 December di ComicFiesta yang bertempat di Sunway Pyramid Convention Centre.

aku tengok forum pagi tuh… kata kul 12 tengah hari kumpul kat Starbucks. OK, pastu get ready nak blah ke KTM Seremban. Yes, kul 8 lebey aku bertolak dari Seremban… demi CF, aku sanggup *does Kamina pose*. Ntah nape dari travel yg biasanya 1 jam je jadi lebih satu jam… so overall… dari Seremban sampai ke Subang Jaya stesen 2 jam. Weh, ni aku dah citer…

Ok then….on the way ke Subang Jaya, +Angel+ aka Vinnie (aku suka panggil Vincent ehehe~) mesej aku tanya aku kat mana…tapi aku on the way. Lagipun booth buka lambat. Ingat dia nak join gath, tapi dia dgn geng JADC dia. Oh well nvm. Kul 11.30 Reppu mesej dia dah sampai, tapi aku masih on the way. Sampai2 je aku malas nak tunggu kat Starbucks dulu, lagipun naik keta terus naik ke Convention Centre…plus I was having my dere dere mode… >///> segan nak jumpe lol.

Tapi dalam kul 12 aku turun nak jumpa diorang kat Starbucks… tapi aku… HAMPIR sesat. Tak ingat floor mana entrance…bila dah dekat nak jumpa (singgah atm jap. running out of money. Beli BL pun dah RM20), Reppu tanya booth aku kat mana. Rupanya diorg dah naik. Oh yea… along the way aku jumpa si +Angel+ cosplaying as L <3. Lupa nak amik gambo. Too bad he didn’t join us…

Then aku naik balik ke COnvention Centre tercungap2. Letih siot… seriously aku berpeluh…well at least ada bersenam sikit. On the way balik ke booth…or did i just got back @_@. oh i was..kononnya nak stalk bebudak gforum if i saw them…tapi tak jumpe lak. Malas nak cari aku nak kejar balik ke booth, terserempak dgn seseorang yg familiar… aku rasa tu deady, tapi aku masih tengah segan silu untuk tegur >///>.

Masa dok kat booth tu, aku ada mesej Reppu suh cari kat booth Dream. Aku nampak Reppu lalu skali, cis, tak perasan kah… >3>. Kemudian…dia lalu lagi…kali ni aku pakai topeng plastic frenly tegur dia dulu. Kain pun ada skali. Kendian datanglah Ragey (nampak kepala dia terselit between Reppu and Kain lol). Kesian dia Sharip takde…

Pastu datanglah deady… ada hiatus sikit cos Reppu tak kenal anak buah dia. LOL. Kain pulak kena tumbuk oleh deady…pergh… dia lagi ganas drp aku. Bangkai ko deady, ko kata ko lagi lembut…hwahahahah~ Pastu barulah jumpa space, chaos, shinwa, kirua (tapi time tu aku tak ingat nama D: ). Ville pun ada! Dia kecik! Dia KECIK!!! Tapi dia frenly dan ceria… can’t believe i ‘warned’ her in /g/ lol.

candid whoops

candid whoops

After that we decided to get lunch…reppu collected us like a mother Hen. no really…he’s the chairman in /g/, and he’s also like a good leader irl. His English is damn good… i dunno about mine though, i use rojak. Oh ini gambo candid aku amik masa turun escalator kehkeh

turun....

turun....

kami makan di McD… line panjang…kahahah paling klakar deady nak lumba dgn aku dan Ville sape sampai dulu kat kaunter. Poyo gile bila dia gerak ke depan dulu…aku lek je la… tapi aku rasa cam bertuah pilih line tepi skali…and then…luck was on my side… kaunter sebelah yg pada mulanya tutup, buka pulak! Aku pun bergegas ke barisan yang baru…hawhaw aku gelak kat deady. Hatiku puas tengok reaction dia lolololol XD. Aku menang~

teka sape...

teka sape...

aku suka amik gambo candid

aku suka amik gambo candid.

Suara Ragey lembut…patutla Sharip suka *gets shot*

Erm... lessee...space, chaos and...kirua..?

Erm... lessee...space, chaos and...kirua..? Diorang ni mmg pendiam, takbley blah btol...

saat romantik reppu x deady LOL

saat romantik reppu x deady LOL (main game)

gambo aku takde sebab aku kameraman… XP

Shi- mana gambo Kain?!?! Actually…ada…tapi aku tak censored kan gambo tu so aku malas nak post.

Naik balik ke atas… singgah balik ke booth. Kendian aku dengan Reppu lukis kat longest comic strip challenge. Ville drew hers as well. Here’s the one i did… (credits to deady for the pic)

letak ??? supaya selamat. paham2 je la aku baca apa... |3

letak "???" supaya selamat. paham2 je la aku baca apa... |3

Deady pun jeles dgn kitorg, dia pun sibuk nak lukis. See her blog for more pics. We got certificate for that… won’t help in application…but…well, saja nak bangga… (oleh sebab kurang terima sijil, aku amik je la apa2 sijil asalkan ada opportunity). Pastu jalan2 lagi dalam CF, Reppu jadi lucky bastard seketika di mana mod pink dan mod yellow ikot dia ke sini ke sana… eh, but most of the time I think I followed my own feet cos I don’t like to walk in groups that much.

After the others went home, deady asyik berkepit dgn aku… =_=|lll. I fear becoming yuri victim lolz. Tapi kesian dia, teman la dia sekejap…sebab cousins dia jenjalan tah kemana. Sori aku tak dapat jalan2 sangat, letih sejak semalam…and I had to look after my booth as well. Oh ye…deady irl mmg se-retard her online persona *runs from incoming infamous belly punch*

I think that’s about it. Then I had to disappear… on to the next story.

…but imma continue my Persona 4.

Tagged with: ,

My CF08 Story II: Cosplay

Posted in Life by vien88 on December 22, 2008

Post pasal cosplay lak.

Note that…aku letak yg mana yang cun2 dan best2. Tapi maybe skill fotografi aku yang teruk atau oleh sebab digicam yang cacat….some gambar agak blur. and lame backgrounds…Kalo tengok irl mmg cun, tapi tengok kat gambar aku habis hancur… but oh well… nah.

tak ikot urutan… just random posting.

Maru and Moro (xxxHolic)
Maru and Moro (xxxHolic)
Patapon!
Patapon!
Saya (Blood +) and Naruto
Saya (Blood +) and Naruto

Yay for FFVII!!

Reno (Final Fantasy VII)
Sephiroth (Final Fantasy VII)

I saw Kadaj hanging out with Suzumiya Haruhi lol…

Kadaj from Final Fantasy VII
Kadaj from Final Fantasy VII

More Kadaj (FF7)

More Kadaj (FF7)

Vincent Valentine (Final Fantasy VII)
Vincent Valentine (Final Fantasy VII)

UOOOHHH here’s a good Reno cosplay~

Reno (Final Fantasy VII)
Reno (Final Fantasy VII)
Rude
Rude
Rude and Reno (Final Fantasy VII)
Rude and Reno (Final Fantasy VII)

Damn that is soooo Reno! ❤

Persona 3 anyone?

Junpei (Persona 3)
Junpei (Persona 3)
Chidori (Persona 3)
Chidori (Persona 3)

YAY! my fave (hetero) pair!!

Chidori x Junpei (Persona 3)

Chidori x Junpei (Persona 3)

Main Character (Persona 3)

Main Character (Persona 3)

Okay… Soul Eater cosplays…

Maka Eblan (Soul Eater)

Maka Eblan (Soul Eater)

Maka and Soul (Soul Eater)

Maka and Soul (Soul Eater)

Liz, Death the Kid and Patty (Soul Eater)

Liz, Death the Kid and Patty (Soul Eater)

Vocaloids… i forgot to shoot Kaito and Meiko D:   and where’s my Gackpoid??

Hatsune Miku (Vocaloid2)

Hatsune Miku (Vocaloid2)

Kagamine Rin (Vocaloid2)

Kagamine Rin (Vocaloid2)

Pretty soldiers are here! Sure brings back memories ❤

Sailor Venus, Sailor Mars, Sailor Moon and Sailor Mercury (SailorMoon)

Sailor Venus, Sailor Mars, Sailor Moon and Sailor Mercury (SailorMoon)

Sailor Uranus, Sailor Pluto and Sailor Neptune

Sailor Uranus, Sailor Pluto and Sailor Neptune

Sailor Saturn (Sailormoon)

Sailor Saturn (Sailormoon)

I dunno where this come from…i took the pic cos they’re pretty

????

????

From Guilty Gear

Faust (Guilty Gear)

Faust (Guilty Gear)

DIGIMON!! They’re the cutest cosplayers there!!

Taichi and Hikari Yagami (Digimon Adventure 1)

Taichi and Hikari Yagami (Digimon Adventure 1)

SENGOKU BASARA IS LOVE!!!

Sanada Yukimura (Sengoku Basara)

Sanada Yukimura (Sengoku Basara)

damn i couldn’t get close-up. he’s pretty good looking IMO >///>

Takenaka Hanbei and Masamune Date (sengoku basara)

Takenaka Hanbei and Masamune Date (sengoku basara)

Masamune Date (Sengoku Basara)

Masamune Date (Sengoku Basara)

hmm better pose..

Masamune Date (Sengoku Basara)

Masamune Date (Sengoku Basara)

KYAAAAAAAAAA! MY FAVE NINJA!! <33

Sarutobi Sasuke (Sengoku Basara)

Sarutobi Sasuke (Sengoku Basara)

“Itsuki-chaaaaaaaaaaaaaan~! w00t!” – some quote in the game. sorry blur pic…

sItsuki (Sengoku Basara)

Itsuki (Sengoku Basara)

and a very lovely Nohime cosplay >w<. but my camera sucks…

Nohime (Sengoku basara)

Nohime (Sengoku basara)

ok here’s some Eyesheild 21 cosplayers… i found Gaou Rikiya and some wild Gunmans…but for some reason i didn’t take their pics… oh well.. here goes…

Hiruma Yoichi (Eyesehild 21)

Hiruma Yoichi (Eyesehild 21)

Kobayakawa Sena (Eyesheild 21)

Kobayakawa Sena (Eyesheild 21)

a few Code Geass… i personally love this Lelouch below…

Lelouch in Ashford Academy uniform (Code Geass)

Lelouch in Ashford Academy uniform (Code Geass)

and I love the C.C in this one…

C.C. and Lelouch (Code Geass)

C.C. and Lelouch (Code Geass)

Chibi Usagi sesat...

Chibi Usagi sesat...

oooooh! Final Fantasy XIII Agito belum kuar dah ada cosplayers dah~

Final Fantasy XIII Agito

Final Fantasy XIII Agito

Kuroshitsuji..??

Sebastian (Kuroshitsuji)

Sebastian (Kuroshitsuji)

and finally… |3

ZETSUBO SHITA!!!!!!!!

Itoshiki Nozomu (Sayonara Zetsubou Sensei)

Itoshiki Nozomu (Sayonara Zetsubou Sensei)

(he really did it… he really looks like a real life Zetsubou Sensei XD)

I think that’s all i managed to take… I missed some…and i decided not to take certain ones FOR SOME REASON. OH well… sorry if any of your cosplay pics is not there… i don’t have all day… >_<

Tagged with: ,

My CF08 Story I: Overall…

Posted in Life by vien88 on December 22, 2008

*Yawn*

A good sleep after 2 days of ComicFiesta 2008 craze.

In this entry, I will simply summarize on what happen (to me) during the 2 day event. I will divide my CF stories into different parts. Other than this, I’m planning to do entries about gforum gath, cosplay and… some special post. ;D

CF08, Day 1 (20 Dec 2008)

CF started at 11am, but do you guys have any idea how early I had to wake up?? 6am!! Dammit… but for excitements sake… i did wake up and bathed early lol. Cos I had to follow Rurouni Oyaji, and he had to go to KL (for work) early. So…ikot je la… went to sleep along the way. Then dropped off at the Sunway Pyramid exit.

Aku lepak kat Starbucks kejap… konon nak dapat wireless tapi aku malas nak tanya password… then I realize I’m not sitting at Starbucks table but in the nieghbouring restaurant >///>. Then pindah ke meja yg sepatutnya…aku main Crisis Core kejap. My groupmate, Mie Onee-san arrived kat Convention Centre dah…tapi aku taktau kat mana. So aku tengok map… map… tak tulis pun…di mana… T_T

Tapi nasib baik time aku usha2 map tu, ada 2 org usha skali…then dengar diorang cakap, “I think it should be around here” while pointing at some Asian Avenue thingy. Somehow aku assume diorang nak pegi CF. Dari sudut pandangan aku, tengok muka dan beg diorang bawak.. “oh mesti nak gi CF ni”. Tapi aku tak ikot diorang dari belakang…nanti cam stalker pulak. LOL. Ego aku suruh aku cari tempat tu sendiri. Dah dapat klu, sendiri la usaha cari. Kalo jumpa tempat tu, bole la aku bangga dengan ‘my sense of direction’.

Kalo aku sesat…aku bole la tulis cerita kelakar. Masalahnya…sense of direction aku hebat sangat (batuk2) sampai aku jumpa Convention Centre without a problem. Ok la…aku rendah diri sikit. I almost went in circles looking for that place… ego says ALMOST. I think it’s just half-circle…agak jauh aku jalan. Later baru aku sedar dari entrance ke Convention Hall takyah lalu laluan half-circle tu >_>. But at least aku jumpa… tak tanya directions pun. Ego kata jangan XD

Sampai2 aku nak kena tolong kemas kat booth dulu…tapi Mie Onee-san kena bawak aku masuk sebab dia pegang tag ‘booth owner’. Nak tepon pon susah nak reach… aku dah mau naik angin dah… hilang mood T_T. Rupanye henfon dia mati… nasib baik sempat hidup kejap and take me in. Tolong2 kejap… tunggu booth decorator kitorang, Heera Onee-san. Dia lambat…haihh… dah start CF pun sempat decorate sikit2 je. Pastu jaga kejap… orang beli dan cari boss kita, Neo-sama. Masalahnya dia tak dapat hadir pada hari ini…

Aku tak tau kenapa aku moyok pagi tuh. Sampai Mie Onee-san tanya aku ok ke tak. Padahal takde pape pon O__o. Mungkin aku risau pasal… ‘sesuatu’… tapi tu bukan big deal sgt. Pastu aku teringat aku ada pre-order…satu doujinshi nih. Booth diorg kat blkg aku je. So aku pi booth diorang, tanye “who’s Harlequinn?” and lucky for me the person I’m talking to is Harlequinn. I introduced myself as VN, then said, “you know what I want right?”. Yeah of course she does, said she… then handed me the Chocolate Fantasy doujin. Final Fantasy stuff… and BL <3333. And THAT actually made my day!!!

Pastu aku mula jalan2 stalk cosplayer. Erm… amik gambar la. Tengah hari sikit aku tunggu member aku, Choco-tan and Mizakichi. Lambat lak diorang datang. Last2 sampai gak, bawak Ookami Senpai and his friends (Adi and…. uh…his name start with Z…). Had lunch with them… Ookami senpai is quite a friendly person despite of our first meet. Anyway… Ookami senpai (known as silentwolf) is actually a senior in my residential college… hence calling him ‘senpai’. sebelum ni tak pernah jumpa! Yay now i got source for anime stuff ^^. I MADE NEW SOCIAL LINK with [insert appropriate tarot card] ARCANA!

Sebelum kita pergi lunch… kitorg nampak Kadaj dengan Haruhi kat aras bawah…apparently tengah cari restoran. Kitorang pegi stalk dia lol! Pastu nampak sorang Arab ni nak ambik gambar anak dia dengan Kadaj! Pompuan tu pakai purdah pulak tuh @_@. Kesian Kadaj… and I also managed to take a stalker pic of him (sebab kalo nak amik gambo dia mesti tertutup muka dgn rambut >_> )

Stalkin Kadaj from afar...ufufufufu~

Stalkin' Kadaj from afar...ufufufufu~

Oh ye aku beli other stuff like… Gekkoukan Private High School Badge… Gakupo Kamui badge. Fazuu and Gravys zines, and Destructorv1‘s “Dark Shade” Comic. Wahhh dia ingat aku lagi…masa dia datang booth dia nampak familiar… nasib baik aku ter-recall dia tu destructorv1. Penah jumpa last year…and he did publish his comic he had been posting in dA. Check out his dA to read his Dark Shade comic. memang lawak! He sorta perli the most common things found in anime/manga throughout the story… (making fun of Itachi, bishonens, cheezy dialogs lol!). Aku rekomen korang baca!

Oyea, bought more BL. Then introduced Choco-tan to Heera nee and Mie nee… cos ada kaitan dgn BL fandom *_*

Pastu…aku kena balik awal sebab Rurouni Oyaji came a bit too early than expected. Balik rumah, mandi, makan, main Persona 4 kukuku…

CF08, Day 2 (21 Dec 2008)


Hari ni bangun lambat sikit. Kul 7 lebey. Hari ni nak naik KTM lak. Bapak lama dok dlm KTM, dekat 2 jam travel. Mie and Heera datang pick me up kat Subang Jaya train station. Kali ni kita sampai lambat…boss kita apa lagi… lagi lambat. Siap boleh sesat. Apa aa korang ni XDXD. camne la bole sesat, aku tak sesat pun?? ;DDDD

Hari ni ada gath dengan budak2 gforum…aku ingat nak turun ke Starbucks, tapi nampaknya Reppu dan geng cam dah naik. Aku dah turun…urgh…dammit…peluh2 aku mencari… erm… aku hampir sesat. Tapi ego aku suruh calm down…aku bukan sesat, just tak ingat aras/susunan tempat ni je sebab tak biasa. Ah! Jumpa atm machine, kuarkan duit. Finally aku jumpe aras mana Starbucks, tapi kena naik balik sebab diorang dah naik. OK…balik ke booth…aku kena jaga jap. Takpe aa aku tunggu diorang kat situ je…

OH skip that part…sbb aku nak tulis post khas pasal gath…kejap lagi.

Summarize this day… aku sempat lukis dalam longest comic strip tu…. aku amik gambar cosplayers. SENGOKU BASARA, CODE GEASS is LOVE! Aku amik yg…hebat2 je lol. Oyes, beli T-shirt FF7 satu… commision lupa nak mintak…semalamnya dah mintak tp ada problem. ingat nak mintak hari Ahad tu, tapi gath punya pasal lupa segala benda. Bila teringat balik… rasanya dah terlambat. Aku gi booth diorang pon (sori tak ingat booth mana), macam…tah la…?

My ronery Taicho...Neo-sama (hes married btw)

My ronery Taicho...Neo-sama (he's married btw)

Pastu kemas2 pun dah lambat… ingat nak buat jamuan. Tapi oleh sebab dah lewat sangat aku mintak tolong hantar ke KTM Subang Jaya so that aku balik rumah awal. Sian mak aku, risau dia. And I’m glad I decided to came back early cos… hwehehe…

that will be in another post~

***

OK CF tahun ni lagi hebat. Cuma aku tak dapat nak enjoy tengok cosplay cam dulu sebab most of the time lepak dgn member dan kat booth area. Walopun booth dan stage dlm satu hall, segala kejadian kat stage kita takde idea apa berlaku. SO tu yang aku tak puas hati sikit…but later aku dapat tau tujuan buat gitu sebab some booth owners penah complain stage events menganggu proses jual beli. Ok, bole terima alasan tu. Tapi aku sendiri tak brapa puas ati sbb taktau apa yg berlaku XD. Nasib baik sempat tengok AMV Tengen Toppa Gurren Lagann kat depan, with Donny Osmond’s “Be a Man” song (OST from Mulan).

Dari segi booth lak…walopun meja kecik, tapi panjang…muat untuk letak barang2. Tak muat untuk buat commissions maybe… or maybe our deco agak excessive..? Anyhow…space antara doujin booth depan belakang sangat luas, sampai leh baring2! Ok, maybe not like that… tapi cukup luas untuk letak our junks about on the floor. More freedom in movement… takde la sampai terlanggar orang yg dok belakang kita. Dewan pun agak luas… carpet cantik~. Air conditioning pun ok… org lain sejuk, tapi aku tak rasa sejuk… O__o. Now that’s weird… kalo tak aku je yang sensitif sejuk.

Cosplayers are getting better and better. Booths numbers are increasing. Dunno why our boss rasa cam dah bosan lak… but he likes to kid around i dunno what he’s thinking @_@. Best tak best, I’m looking forward for next year’s CF.

ComicFiesta is the biggest anime, manga and video games event in Malaysia. What I love about it is that the ‘otaku’s in Malaysia ramai2 kumpul in one hall to enjoy and share something we share in common…which is something I barely feel when I am in the Univeristy (but i got Ookami Senpai now!).

Ok next post…maybe about the gath…or cosplay.

Skrg nak main Persona 4…. eh makan dulu X)

Tagged with:

DreamTeam coming to ComicFiesta 2008

Posted in Advertisement by vien88 on December 19, 2008

So…what is this… DreamTeam? Sounds like a cheap-ass group name. Yeah… although they could find a better name, they’ve been around for about 6 years, 5 years experience in doujinshi producing business. So the name is stuck… and is perhaps to respect the founder of the group (who is now an important Comic Fiesta staff). ‘Doujinshi’ may refer to fancomics, but the group is more towards…original works.

Here’s their deviantArt url DreamTeam.

Guardians by Neo Emphasis

Guardians by Neo Emphasis

Initially, it has a lot of members…but due to a certain hiatus… the members are cut down into fewer people, with several guest artist offering the contribution. The main comic is done by the Maestro, the big boss; Neo-Emphasis entitled “Guardians”. As for the 5th issue, a newcomer called ‘Sidewinder’ is making its spin-off comic called “Fuuma’s Rage”.

Fuumas Rage by Sidewinder

Fuuma's Rage by Sidewinder

Basically “Guardians” is mecha themed, and is about a war between Humans and the Angels tribe. Mainly focusing on Zanza’s adventure, and later the mascot of DreamTeam, Perola (a half-Angel). Whoops…Gundam or Medabots anyone? Anyway… you just have to check out Neo Emphasis’ mecha designs… and his comics are way awesome too!

Perola by ChibiMie

Perola by ChibiMie

Dark Perola by VulpineNinja

Dark Perola by VulpineNinja

Other members include ChibiMie or OneWinged. Mie onee-san who specialize in chibi stuff. But this year she’s taking a break for her thesis’ sake. HEEragizawa aka DIAMAF, the hag– er… sorcerer, has  a more realistic stroke compared to the rest of us. And last but not least, VulpineNinja, the 4koma expert ;D (buat muka tebal lulz!).

So, tomorrow’s the day. The day we make our 5th comeback. TOMORROW IS GODDAMN COMICFIESTA 2008!!

Tagged with: ,

Dunno wat 2 write…DO SUM TAG

Posted in tag by vien88 on December 18, 2008

Tagged by Rasydan Rais, a former classmate ^^

1. I love..

– God, video games, manga, video game OST… BL… >_<

2. Right now I want…

– to play Persona 4

3. I feel like…

– becoming a hermit

4. I hate it when…

– people judge me solely by my negative points.

5. I fear…

– God’s wrath

6. I’m lonely without…

– my laptop

7. I need…

– my spirit to draw back.

8. Today I..

– am waiting for my sis to scout for Persona 4

9. Tomorrow I…

– shud aledi play Persona 4

10. I just…

– WANT TO PLAY PERSONA 4!!

11. I want to meet…

Yoshitaka Amano… >///>

12. I love it when…

– I am ronery

14. I’m afraid of…

– losing…things…that I care about…?

15. I’m listening to…

– Come to me by Vangelis

17. I wish I was in…

– Nihon~

18. I want to get…

– an NDS

19. I can…

– draw

20. I can’t…

– be hardworking

21. I have…

– persistency

24. I haven’t…

– become ‘complete’

25. I’m nervous to…

– meet new people… especially meeting them /g/ ppl >///>

26. My parent think i’m…

– smart but lazy

27. I think…

– I suck

28. I’m happy when…

– I am free

29. I’m sad when…

– I feel confined

30. I like eating…

– apple crumble pie

31. I hate eating…

– food in my residential college’s dining hall

32. I love watching…

– anime

33. I love listening to…

– Reset by Ayaka Hirahara

34. I like playing…

– VIDEO GAMES

= TAG WHO? =

  • Deady
  • mana
  • darkK
  • f-one-r
  • *imagine ur name here*
Tagged with: